Рубкою дерев біля Луцька займеться поліція. ВІДЕО

Рубкою дерев біля Луцька займеться поліція. ВІДЕО

З вирубкою дерев довкола сіл Заборольської ОТГ розбиратиметься поліція.

Як виявилось, масова так звана «санітарна чистка», яку в населених пунктах Антонівка, Олександрівка та Всеволодівка влаштували сільські владці, може бути незаконною, принаймні, так кажуть у райдержадміністрації. У місцях екологічної зачистки, де на цю пору вже мали б рости молоді деревця, побувала знімальна група Сфера-ТВ.Луцьк.

Вздовж доріг сіл Антонівка, Олександрівка та Всеволодівка про нещодавну масову вирубку дерев сьогодні нагадують пеньки та величезні купи гілля.  Натомість стовбури прибрали чисто. Місцеві мешканці кажуть, чи не усі зелені насадження були в доброму стані.

Комісії, яка б оглядала зелені насадження та визначала їх аварійність, тут теж, кажуть люди, ніколи не бачили.

Об’їхавши довкола населених пунктів, де попрацювали так звані лісоруби, журналісти таки знайшли одне деревце, яке на вигляд нагадує аварійне але його, на відміну від інших, чомусь не забрали. Вочевидь, залишили на показ як факт аварійності.

Ще на початку вересня, коли зачистка була в розпалі і зелені насадження доживали останні дні, голова Заборольської ОТГ Валерій Боярський нас запевняв що усі ці дерева аварійні, тож вирізати їх просто необхідно. Натомість обіцяв, що після зрізаних цієї осені там висадять нові.

Кінець жовтня, а саджанців все не видно. Великі сумніви щодо правдивості слів Валерія Боярського, журналісти почули і від місцевих мешканців.

Як виявилось, про масову зачистку в навколишніх селах ні сном ні духом і в районній державній адміністрації. Перший заступник голови РДА Володимир Боярчук про таке свавілля взагалі вперше чує. Бо по закону, каже посадовець,  має бути так…

Ні про яку комісію, до якої б мали входити і працівники екології, та обстеження на території Заборольської ОТГ, не чули ні місцеві жителі, ані керівники РДА.

Володимир Боярчук кличе на підмогу фахівця з надзвичайних ситуацій Миколу Мірчука, бо запевняє: він точно знає, хто вирішує, чи зрізати, та за яким принципом.

Тож, як виявляється, деревами таки розпоряджається громада.

Зрештою, перший заступник голови РДА Володимир Боярчук приймає рішення що за цю справу таки мають взятися правоохоронці.

Якщо слово районного посадовця не розійдеться з ділом, далі справа буде за правоохоронцями. Тож на яких підставах на території  Заборольської ОТГ зрізали сотні здорових дерев, мають з’ясувати саме поліцейські.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська співачка 1920-1930 років. ФОТО
Наступна новина Волинські кіберполіцейські «трусять» цехи на Рівненщині. ФОТО
Останні новини
Схожі новини