Руслан Вайман розповів, чому важливо будувати житло з керамічної цегли

Руслан Вайман розповів, чому важливо будувати житло з керамічної цегли

Україна має великі проблеми з ринком житлової нерухомості. У цьому переконаний директор ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман.

За його словами, частина населення до цих пір живе в гуртожитках радянського часу та малосімейках. Мовляв, в країні і, зокрема, в Луцьку багато застарілого житлового фонду - так звані «хрущовки», які треба розбирати.

«От в Європі на 1 людину 50 кв.м. житла, а у нас – всього 20… Тому, на моє переконання, - треба будувати у дві-три зміни, без вихідних, будувати багато. Від цього в кінці-кінців залежить рівень якості життя, бо людині надзвичайно потрібне житло. От зараз подивіться -  молоді люди з вищою освітою масово від’їжджають у Польщу на заробітки і працюють там прибиральницями. А якщо ми вирішимо питання житла – цього не буде», - запевняє Руслан Вайман.

Разом з тим, гендиректор провідної будівельної компанії переконаний, що українці вміють будувати якісне житло.

«Ми створили «Луцький домобудівельний комбінат», аби будувати житло з керамічної цегли. Силікатна цегла в будівництві це погано. А от у всіх наших будинках починаючи з 98 року ми не використали жодної силікатної цегли. У нас такий підхід до цього. Тому наші будинки всі безпечні і добротні», - розповів Руслан Вайман у інтерв’ю для Першого.

«Коли до нас приїжджають німці і голландці, то вони кажуть, що «Ви будуєте гарне житло». Я був колись у Німеччині по програмі Держбуду. Там досить прості прямокутні будинки. З керамічної цегли будують тільки багаті люди. Тому зауважу, що житло українці будують нормальне, але ми його будуємо дуже мало», - нарікає забудовник.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: «Одна робота, одна дружина, одна собака», - луцький забудовник Руслан Вайман


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ігор Палиця – сьогодні в ефірі телеканалу «1+1»
Наступна новина Показали світлини зимового Світязя. ФОТО
Останні новини
Схожі новини