Рятувальник з Маріуполя розповів про життя та роботу на Волині. ВІДЕО

Рятувальник з Маріуполя розповів про життя та роботу на Волині. ВІДЕО
Фото: Суспільне Луцьк

Едуарду Лаврінову 48 років, чоловік родом із Маріуполя. Там працював у Державній службі з надзвичайних ситуацій. З початком вторгнення російських військ в Україну – привіз сім'ю в Луцьк, тут і працевлаштувався.

Свою історію чоловік розповів Суспільному.

Війну жителі Маріуполя відчули на собі у 2014-му році, обстріли міста були й у 2015-му, — говорить чоловік. 

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого Едуард Лаврінов переїхав із дружиною, тещею та двома синами у Луцьк. Поки його домівка в Маріуполі ціла, а приміщення пожежної частини – розбомблене.

«Багато людей там лишилося, кого я знаю, кому найскладніше, адже вони люблять Україну, але життєві обставини змушують їх бути у Маріуполі. Ми переписуємося, їм найважче», — говорить рятувальник.

Нині сім'я рятувальника знайшла тимчасове житло у Луцьку. На роботу чоловік влаштувався у Державну службу з надзвичайних ситуацій Волині. Працює тут уже третій місяць. 

«Хлопці мене прийняли, наче б то я працював тут усе життя. Наша родина пожежна вона така: куди не поїдь в Україні – ти будеш своїм», – говорить Едуард Лаврінов.

Після деокупації Маріуполя родина рятувальника планує повернутися додому.

Зараз на Волинь прикомандировані 38 працівників, серед них – 14 жінок з інших областей. Є працівники рядового і начальницького складу з Херсонської, Луганської та Донецької областей, каже начальниця відділу управління ДСНС України на Волині Ірина Варварук.

Читайте також: В інклюзивній кав’ярні Луцька діє волонтерський центр. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку запрацює додаток для оплати паркування
Наступна новина Сьогодні у центрі Луцька не буде води. Перелік вулиць
Останні новини
Схожі новини