Самолікування призводить до смерті: чому не можна призначати собі антибіотики

Самолікування призводить до смерті: чому не можна призначати собі антибіотики
Джерело фото: HealthApple

У Міністерстві здоров’я України пояснили, що лікування антибіотиками без консультації у лікаря часто шкодить здоров’ю.

Приймаючи антибіотики без вагомих причин люди наближають ймовірну ситуацію, коли антибіотики перестануть в принципі допомагати.

На офіційному сайті МОЗ стверджують, що стійкість до антибіотиків (антибіотикорезистентність) сьогодні є однією із найбільш серйозних загроз для здоров’я людей у всьому світі і, зокрема, для українців.

Стійкість до антибіотиків розвивається, коли внаслідок застосування антибіотиків змінюються бактерії: бактерія стає нечутливою до антибіотиків, які використовуються для лікування спричинених нею інфекцій. Тобто антибіотикорезистентність розвивається у бактерій, а не у людей чи тварин.

Це означає довше і дорожче лікування інфекційних захворювань та післяопераційних ускладнень, підвищення рівня смертності. Люди помирають від пневмонії, туберкульозу та інших хвороб, викликаних бактеріями, тільки тому, що бактерія не реагує на антибіотики, які мають її знищити.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 14 листопада
Наступна новина Наскільки насправді корисний мед: коментар дослідників
Останні новини
Схожі новини