Савченко отримав припис від НАЗК

Савченко отримав припис від НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами планових перевірок в державних органах внесло припис Голові Волинської обласної державної адміністрації.

Про це йдеться в повідомленні на сайті НАЗК.

Припис внесено з метою усунення виявлених порушень та проведення службових розслідувань щодо встановлення причин та умов, що сприяли порушенню посадовими особами адміністрації вимог ЗУ «Про запобігання корупції.

Так, за результатами перевірки у Волинській обласній державній адміністрації встановлено, що відповідальні посадові особи, не дотримавши вимоги статті 53 Закону, залишили без реагування колективне повідомлення про можливе вчинення посадовими особами адміністрації корупційних дій та можливої наявності у них конфлікту інтересів, всупереч вимогам статті 60 Закону не надали у повному обсязі інформацію у відповідь на адвокатський запит та, порушивши вимог статті 65 Закону, не притягнули до дисциплінарної відповідальності посадову особу адміністрації, що вчинила пов’язане з корупцією правопорушення.

Читати також: «Ніяковіння перед неробами та роздуті штати», - Савченко покритикував головного аграрія Волині

Також, порушивши вимоги статті 49 Закону, відповідні структурні підрозділи не повідомили про 17 випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій працівниками адміністрації.

Крім того, встановлено порушення статей 56, 57 та 58 Закону щодо організації та проведення спеціальних перевірок. Так, виявлені неодноразові порушення структурними підрозділами облдержадміністрації строків надання відповіді на запити державних органів в рамках проведення спецперевірок стосовно кандидатів на посади, випадки призначення особи на посаду в облдержадміністрації без проведення спецперевірки або призначення осіб на посади без проведення такої перевірки в повному обсязі.

Читати також: «Погано все», – Савченко дав прочухана підлеглій

Припис Національного агентства є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Читати також: «Не озера, а цілі болота, де можна розводити свиней», – Савченко про Шацькі озера


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У місті на Волині з під’їзду будинку вкрали велосипед
Наступна новина У Луцьку бус в’їхав у контейнер на ринку: деталі автопригоди. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини