Склали рейтинг губернаторів. Волинь – на 14-му місці

Склали рейтинг губернаторів. Волинь – на 14-му місці
Ексголова Волинської ОДА Олександр Савченко та в. о. голови Олександр Киричук

З’явився черговий рейтинг губернаторів за перше півріччя, у якому керівник Волинської області посів 14-те місце.

Рейтинг склало видання Ділова столиця.

Зазначимо, що зараз Волинською ОДА керує виконувач обов’язків голови Олександр Киричук, адже голову Олександра Савченка президент звільнив ще 11 червня і досі не призначив його наступника.

Нагадаємо, раніше нардеп Ігор Гузь прогнозував, що нового голову Волинської ОДА представлять до 10 жовтня.

Враховуючи, що Олександр Савченко звільнений у червні і що цей рейтинг  підбиває підсумки роботи за перше півріччя, можна сказати, що у ньому враховані більше досягнення і прорахунки ексолови Савченка, ніж в. о. голови Киричука. 

Загалом, зазначає видання, протягом червня-вересня Володимир Зеленський поміняв голів обласних держадміністрацій майже у всіх областях – в 22-ї із 24. При цьому 14 областей уже отримали повноцінних нових голів ОДА, а вісім, в тому числі й Волинь, поки залишаються з тимчасовими керівниками.

Аналізуючи, що вдалося і що не вдалося керівництву Волині у першому півріччі 2019-го, видання пише:

«За результатами першого півріччя область має найвищий серед мирних регіонів України рівень безробіття населення працездатного віку – 11,9 %. Це в 2,3 раза вище, ніж на Харківщині, де названий показник найнижчий. До того ж Волинь увійшла у трійку регіонів, що допустили найбільше скорочення середньоспискової чисельності штатних працівників: на 5 % у січні-червні (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року) і на 5,3 % за результатами восьми місяців.

Крім того, у січні-червні область була другою знизу за динамікою експорту товарів і послуг (падінння на 10,6 %), четвертою знизу за динамікою промисловості (падіння на 4,6 %) і за загальною площею нових нежитлових приміщень на 1000 жителів. Щоправда, в той же час Волинь увійшла у п’ятірку кращих за загальною площею нового житла на 1000 жителів і за обсягом капітальних інвестицій на душу населення, а за динамікою капінвестицій піднялася на перше місце, показавши ріст на 76 %. Більше половини всіх капінвестицій спрямовані в переробну промисловість. Можна сподіватися, що в результаті з’являться нові робочі місця для волинян і завдяки цьому проблема безробіття стане менш гострою».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька склали присягу майже пів тисячі ліцеїстів
Наступна новина Корисні івенти у Луцьку на два тижні. ДУМАЙТЕ
Останні новини
Схожі новини