Савченко відкрив у Ковелі центр «дефіцитних» професій. ФОТО

Савченко відкрив у Ковелі центр «дефіцитних» професій. ФОТО
Голова ОДА Олександр Савченко відкриває центр обробки металів різанням у Ковелі

У Ковелі відкрили центр обробки металів різанням, де навчатимуть на токарів, фрезерувальників, шліфувальників і свердлувальників. Урочисту стрічку на відкритті перерізав голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко.

Центр відкрили 30 листопада  у  Ковельському професійно-технічному училищі. Обійшовся центр державному бюджету у два з половиною мільйони гривень.

Закупили нове обладнання австрійського виробництва: 6 токарних верстатів, 2 універсально-фрезерних, 1 радіально-свердлильний, 1 заточний верстат, 1 плоскошліфувальний, 2 інтерактивні дошки, стрічкову пилку для відрізання заготовок металу, ріжучий та вимірювальний інструмент. Про це повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Перший навчально-практичний центр сучасних санітарно-технічних технологій на базі Ковельського центру професійно-технічної освіти створили у листопаді минулого року за кошти держави – майже шістсот тисяч гривень. Другий центр – з обробки металів різанням відкрили 30 листопада 2018 року.

«Не кожен винайде порох, але бути майстром своєї справи всі повинні. Ваша система освіти – це можливість отримати фах, спеціальність, майстерність. Сьогодні у нас правильний підхід – практично навчати. Завдання влади – створювати умови для розвитку видатних спеціалістів. А перспектива в нас є» - сказав на відкритті Олександр Савченко.

«Я радий, що і ви розумієте необхідність таких робітничих дефіцитних професій» - додав він.

У Ковелі відкрили центр обробки металів різанням

В центрі буде можливість пройти навчання та перепідготовку з таких професій як токар, верстатник широкого профілю, фрезерувальник, шліфувальник, свердлувальник.

За кошти спеціального фонду навчального закладу провели заміну вікон в майстерні, модернізували електромережу та освітлення.

Наступного року тут планують відкрити ще один центр для підготовки кадрів з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток професійно-технічної освіти в області представники влади нагородили педагогічних працівників державного навчального закладу «Ковельський центр професійно-технічної освіти».

Почесною грамотою обласної державної відзначили старшого майстра Віталія Сахарчука. Оголосили подяку голови обласної державної адміністрації викладачеві спеціальних дисциплін Валентині Темрук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку тепло подорожчало на 22 %. ВІДЕО
Наступна новина У Луцькому барбершопі підняли ціни, бо там з’явилися «старші барбери»
Останні новини
Схожі новини