Ще 5 хвилин? Чому вранці не варто досипати

Ще 5 хвилин? Чому вранці не варто досипати
Джерело фото: ukrhealth

Науковці пояснили, чим шкідливо намагатись доспати ще 5-10 хвилин вранці.

Про це повідомляє Радіо Максимум

Дзвінок будильника для багатьох людей асоціюється з тортурами та намаганням поспати ще хоча б кілька хвилин. Однак рішення відкласти прокидання насправді лише погіршує самопочуття.

Саме зайві 5-10 хвилин вранці надсилають у мозок команду ще трішки відпочити, а також виділяються гормони, які відповідають за глибокий сон.

Відтак з'являється неприємний феномен – інерція сну – не надто хороше самопочуття, яке можна прирівняти до відсутності сну упродовж кількох днів.

Річ у тому, що прокидання на початку циклу сну, є не найкращим способом зарядитись енергією. А все тому, що після таких досипань люди прокидаються розбитими та втомленими.

«Коли ви знову натискаєте на кнопку "дрімота", ваш мозок і тіло заплутуються. Після ранкового пробудження і дзвінка будильника ви раптом наказуєте мозку знову повернутися у стан сну. Коли це відбувається, то буквально тут же заново прокидаєтесь, відбувається неузгодженість дій між мозком і тілом», – наголошують експерти.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 23 серпня
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку на 24 серпня
Останні новини
Схожі новини