«Ще тиждень тому витягував з-під обстрілів побратимів». У Луцьку прощалися з загиблим на Сході

«Ще тиждень тому витягував з-під обстрілів побратимів». У Луцьку прощалися з загиблим на Сході

У Луцьку провели в останню путь загиблого в російсько-українській війні військового Сергія Сулиму.

Сержант гірсько-штурмової роти військової частини А3892 підірвався на вибуховому пристрої 3 квітня. 7 квітня панахида за Сергієм Сулимою відбулася у луцькому Свято-Троїцькому соборі, потому з ним прощалися на Театральному майдані.

Сергій Сулима народився у Луцьку у 1980 році. Останні роки прожив на Івано-Франківщині, у війську служив за контрактом. У Луцьку в нього залишися мати і сестра.

«Російський агресор продовжує рвати українську землю і ми продовжуємо, на жаль, втрачати кращих синів України.

Ще тиждень тому Сергій героїчно витягував з-під обстрілів своїх побратимів, на яких напали російські снайпери. Вже тоді він не жалів своє життя і не зважав на ризики. Сьогодні ж ми хоронимо Сергія. Друже, війна для тебе скінчилась, але ми продовжимо захищати Україну, її незалежність, і обов’язково помстимося за твою смерть», - сказав генерал-майор, заступник командувача військ оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України Олег Мікац.

Генерал-майор Олег Мікац з матір’ю Сергія Сулими

«Хочу попросити пробачення від командування, від усіх нас, що не змогли зберегти життя нашому Сергію, нашому герою. Сергій – справжній хоробрий воїн, гарний друг. Він любив життя. Перед заходом на виконання бойових завдань я пам’ятаю урок мужності в одній з шкіл Коломийщини. Тоді він настільки надихнув і мотивував молоде покоління, розповівши, чому виконує свій обов’язок на Сході, що я був вражений», - додав підполковник, заступник командира 10 гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» Даніяр Петрюк.

Після панахиди тіло Сергія Сулими пронесли проспектом Волі. Лучани віддавали шану на колінах. Поховали військового на алеї почесних поховань у Гаразджі.

Нагадаємо, 4 квітня на Сході України також загинув сержант Андрій Горлатий.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині двоє дітей втрапили в ДТП на мотоциклі. 15-річна дівчина загинула. ОНОВЛЕНО
Наступна новина Син відомого поета з Волині Богачука створив сайт, де зібрав твори, світлини та пісні батька
Останні новини
Схожі новини