Син відомого поета з Волині Богачука створив сайт, де зібрав твори, світлини та пісні батька

Син відомого поета з Волині Богачука створив сайт, де зібрав твори, світлини та пісні батька
Олександр Богачук

Лучанин Ярослав Богачук створив сайт, де зібрав окремі твори свого батька Олександра Богачука – відомого поета з Волині. 

Тут і світлини, і пісні, і вірші, а також окремий розділ, який автор присвятив музею – творчій майстерні Богачука у селі Сокіл. Про це він розповів на своїй сторінці. 

На сайті є кілька розділів: творчий шлях, вибране, пісні, світлини та музей. Тут розміщені раритетні фотографії поета, різноманітні варіації на пісні Богачука та навіть віртуальна екскурсія його музеєм – творчою майстернею. 

«Кілька слів про розділи сайту. ТВОРЧИЙ ШЛЯХ - стисло про основні віхи творчості, видані збірки. ВИБРАНЕ - кращі з творів. ПІСНІ - тут можна не лише прочитати, а й почути пісні Богачука у різних виконаннях. СВІТЛИНИ - фоточки. І короткий без звуку відосик - десь так 1960-х років. МУЗЕЙ - коротка інформація про музей О.Богачука в с. Сокіл, де письменник народився», – зазначив син поета. 

«Свого часу на касетах та на концертах доводилося чути ті пісні Богачука, аудіофайлів яких я нині так і не знайшов. А пісні (особливо створені з рівненськими композиторами - Василем Горностаєм, Богданом Дерев'янком, Миколою Корейчуком, Анатолієм Андруховим) були класні, в естрадних аранжуваннях, з приємним виконанням. Якщо раптом десь у когось з вас є такі раритети на касетах - дайте знати», – зауважив на своїй сторінці Ярослав Богачук.

Ознайомитись із сайтом можна за посиланням: http://bogachuk.net.ua/

Довідка:  Богачук Олександр Теофілович (*18 грудня 1933 року, село Сокіл, Волинь — †18 травня 1994 року, Луцьк) — український поет, журналіст. Народився в селі Сокіл Рожищенського району на Волині.
Олександр Теофілович залишив багату літературну спадщину з широким жанрово-тематичним діапазоном: вірші-роздуми, вірші-спогади, філософські мініатюри, вірші-реквієми, публіцистичні поезії, пісні-думи, ніжні ліричні акварелі, бризки-імпровізації, вірші-перестороги, гумористичні вірші, вірші-заповіти, поеми.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ще тиждень тому витягував з-під обстрілів побратимів». У Луцьку прощалися з загиблим на Сході
Наступна новина У Мінкульті відповіли Луцькраді, що не можуть вилучити книгу про двох принцес
Останні новини
Схожі новини