Щеплення від covid на «Бандерштаті». Як зробити

Щеплення від covid на «Бандерштаті». Як зробити

На фестивалі «Бандерштат», який стартував у п’ятницю, 6 серпня, біля Луцька запрацював пункт вакцинації від коронавірусу.

Щеплюють тут усіх охочих двома вакцинами на вибір: Pfizer або CoronaVac. Хоча, як зізнаються медики, охочих щепитись китайською вакциною CoronaVac поки не було – усі хочуть Pfizer.

Станом на 12:00 п’ятниці, щеплення отримали тут п’ятеро людей. Ще близько 60 попередньо реєструвались на вакцинацію. Здебільшого – на суботу і неділю.

Однак отримати свою дозу можна і без реєстрації, - каже координаторка медичного пункту фестивалю Тетяна Олімпіюк. Достатньо підійти в пункт вакцинації, який працює неподалік від входу. З собою потрібно мати паспорт, ІПН, а також для реєстрації у базі даних слід мати укладену декларацію з сімейним лікарем. Повторну дозу, а також сертифікати про вакцинацію можна отримати в своїх містах. Для цього слід записатися у сімейного лікаря або прийти у центр масової вакцинації.

Читати також: «Бандерштат» стартував. За чим сьогодні йти на фестиваль

На «Бандерштаті» щеплюють медики Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги.

«Міряємо температуру, запитуємо, чи в людини немає хронічних захворювань, алергій. Після вакцинації пів години спостерігаємо, чи немає гострої алергічної реакції. На цей випадок маємо тут медикаменти», - розповіла сімейна лікарка Тетяна Кондратюк.

На випадок реакції у вигляді температури від 38 градусів і головного болю медик радить приймати ібупрофен або парацетамол.

Вакцини зберігають у сумках-холодильниках при температурі +2-8 градусів. З собою наразі мають майже 150 доз вакцини Pfizer. Кажуть, вистачить усім охочим.

Валерій Іонов з Луцька. Але вирішив зробити щеплення саме на фестивалі, щоб не стояти в чергах в поліклініках.

«Не боюсь, що буде температура, бо сьогодні – не найважливіший день. А до завтра сподіваюсь вже буду бадьорим. Друзі, куми теж планують тут вакцинуватись. Поки відчуваю ейфорію», - розповів чоловік.

Оксана Вахністрова з Луцька також записувалась на вакцинацію. Але коли дізналась, що вакцини Moderna тут немає, вирішила ще подумати і порадитись з чоловіком. Жінці важливо, щоб щеплення давало пропуск в Італію.

Пункт вакцинації працюватиме всі три дні фестивалю з 09:00 до 14:00.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Бандерштат» стартував. За чим сьогодні йти на фестиваль
Наступна новина Що буде з луцькою школою №13
Останні новини
Схожі новини