«Бандерштат» стартував. За чим сьогодні йти на фестиваль

«Бандерштат» стартував. За чим сьогодні йти на фестиваль

Ювілейний 15-ий «Бандерштат» офіційно розпочався у селі Рованці біля Луцька. У п’ятницю, 6 серпня, сюди з’їхались перші гості та учасники.

Втім, попри старт фестивалю, підготовка ще триває: на фуд-корті розкладають намети з їжею, у зоні торгівлі – намети з сувенірами.

Головна музична сцена поки чекає свого часу. У другий і третій день тут виступлять по вісім виконавців. Організатори кажуть, це рекордна кількість. А от у перший день виступів тут не буде. Натомість ввечері влаштовують акустичну ватру. На 18:00 заплановий виступ Наталії Лосєвої, 18:40 – Святослава Бойка («Широкий лан»), 19:50 – Сергія Василюка («Тінь сонця»), 21:00 – Сергія Присяжного («Мотор’ролла»). Крім цього, буде виступ клубу середньовічного бою «Айна Бера».

Програму музичної сцени можна побачити тут.

Гутіркову сцену відкрила журналістка, співробітниця Інституту національної пам’яті Наталка Позняк. В 11:40 виступатиме дитяча письменниця Анна Багряна, 12:30 – співачка і поетка Тетяна Власова, 13:20 – Літературне товариство імені Ярослава Потапенка, 14:10 – виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло, 15:00 – співачка Анжеліка Рудницька, 15:50 – ветерани УПА, о 16:40 презентують проєкт «Військо читає» за участі ветрана і військового психолога Валерія Чоботаря, засновника видавництва «Наш формат» Владислава Кириченка.

Гутіркова сцена традиційно розташована за кілька сотень метрів від території фестивалю на березі річки Стир.

У наметовому містечку теж триває підготовка. Новоприбулі фестивальники шукають місця для наметів, ті ж, хто вже встиг поставити тимчасове житло, опановують розпалювання вогнищ. Місцева інфраструктура (смітники, туалети, душові кабінки) вже є. Нічна гроза і затяжна злива не налякала тутешніх мешканців.

Одноденний квиток на п’ятницю коштує 300 гривень, на суботу і неділю – по 500 гривень (на два дні – 850 гривень). Квиток на всі 3 дні – 1000 гривень.

Нагадаємо, «Бандерштат» – безалкогольний фестиваль. Охорона на вході перевіряє, чи ніхто з собою не несе спиртне.

Потрапити сюди можна через тимчасовий міст у центральному парку Луцька.

Фото Ірини Кабанової


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У МОЗ заявили про новий рекорд вакцинації проти ковіду
Наступна новина Щеплення від covid на «Бандерштаті». Як зробити
Останні новини
Схожі новини