Що радить почитати Олександр Положинський. Топ-5 книг

Що радить почитати Олександр Положинський. Топ-5 книг

Український музикант, лідер гурту «Тартак» Олександр Положинський поділився списком своїх улюблених книг.

Про це він розповів під час чергового книжкового «шопінгу» в луцькій книгарні «Є».


Валерій Ананьєв «Сліди на дорозі»

«Книга мого друга. Я її читав одним з перших. Мене книга не відпускала і я її поки не дочитав. Вона мене надихнула. Крім того, мене надихає сам Валерій. Його приклад міг би стати прикладом для наслідування для багатьох молодих людей – молодших і навіть старших за нього. І саме зараз Валерій перебуває десь у далекому поході в Норвегію. Думаю, усвідомлення того, що поки він там мандрує в самоті, а тут в Україні продовжують активно читати його книжку – надихатиме і допомагатиме долати труднощі», – розповів Положинський.

 

Павло Скоропадський «Спомини» 

«Книга, яку я читав в російськомовному варіанті і давно хотів би прочитати в українському перекладі. Я дуже надихнувся «Споминами». Розумію, що ми з паном гетьманом в багатьох питання маємо дуже схожі погляди, а погляди Скоропадського сформовані значною мірою під впливом В’ячеслава Липинського (це мій земляк-волиняни, а окрім того, один з моїх найулюбленіших мислителів та українських історичних діячів минулого століття)», – зауважив музикант.


Ієн Мортімер «Століття змін»

«Книга, яку я зараз дочитую і мені дуже подобається. Вона легко і цікаво написана, а також дуже інформативна. Містить багато цікавої інформації. 

Мені дуже подобається, що ця інформація подається частково в контексті тих цивілізаційних змін, які, відчуваються ще й зараз на нашій планеті і в нашому суспільстві також. Тому я би радив цю книжку теж», – рекомендує Положинський.

 

Жоель Діккер «Правда про справу Гаррі Квеберта», «Книга Балтиморів»

«Мій улюбленець. Це книжки, які я з задоволенням прочитав і рекомендую всім. Це моє велике книжкове відкриття останніх кількох років. Дуже рекомендую тим, хто не читав – взяти почитати. Цікаво читається, а сюжет тримає в напрузі. Просто хороша і цікава книжка», – каже Положинський.


Владислав Івченко «Найкращий сищик імперії» (повне зібрання пригод Івана Карповича Підопригори)

«Я великий фанат і прихильник Івана Карповича Підопригори. Хто не читав про пригоди найкращого сищика імперії – теж рекомендую почитати. Я, правда, брехати не буду – прочитав ще не всі книжки. Починав читати з перших і лише нещодавно придбав новіші книжки цієї серії, але не встиг їх прочитати. Однак, впевненість в тому, що нові книжки будуть не менш цікавими, ніж старі, маю. Можу сміливо рекомендувати. Єдине, що я би не рекомендував братися за цю книжку тим, хто шукає глибоких сенсів. Мені просто подобаються цікаві пригоди в прив’язці до української історії, де зустрічаються персонажі української історії, а також вигадані персонажі. Але головне, що мені подобається головний герой Іван Карпович Підопригора – українець, сучасний, розумний, фізично розвинений, вправний, вмілий, хоробрий, який здатен виплутатись з найскрутнішого становища. Я думаю, що це хороший приклад наслідування», – розповів музикант.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 10 квартир у «Парковому кварталі» в Ковелі продають за суперумовами. Внесок 10%. Розстрочка. Знижка
Наступна новина Кава в туалеті. На луцькому ринку розширили «сервіс»
Останні новини
Схожі новини