Що роблять депутати Волинської облради на Рівненщині

Що роблять депутати Волинської облради на Рівненщині

24 червня делегація Волинської обласної ради побувала на Рівненщині та ознайомилася з роботою молодіжного пластового вишкільного центру, який знаходиться в селі Волошки.

Про це повідомляє пресслужба Волинської облради.

Як розповіла директорка Рівненського обласного молодіжного пластового вишкільного центру Оксана Скляр, пластова оселя "Волошки" приймає дітей з усієї Рівненщини протягом усього року і тут можуть одночасно перебувати 60 пластунів.

"Раніше тут була початкова школа, в якій навчалося 7 учнів. Жодних умов тут не було - ні санвузлів, ні води. Тож у 2016 була проведена реорганізація і почали проводити роботи з приміщенням. Його відновлювали силами відділу освіти Рівненського району. Зараз школярів з села Волошки возять в сусіднє село Олександрія, де велика школа", - розповіла Оксана Скляр.

Тут проводяться не тільки вишколи, але й різноманітні освітні заходи. Завдяки тому, що "Пласт" у 2020 році став комульним закладом Рівненської обласної ради, оселя "Волошки" має змогу заробляти на своє утримання - ціна за один день перебування тут дитини становить 270 гривень.

В той же час, голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук підкреслює: "Пласт" є комунальним закладом, який фінансується з обласного бюджету.

"Працівники уже виграють проєкти в Міністерстві молоді і спорту, також їх підтримують місцеві громади, які приймають свої програми розвитку пластового руху. Ми змогли вивести "Пласт" на той рівень, коли про нього багато людей знає", - зазначив очільник депутатського корпусу Рівненщини.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад зазначив, що в нашому регіоні є комунальний заклад "Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради», проте схожих центрів, на жаль, нема. Тож представників влади краю цікавить обмін досвідом в частині розвитку позашкілля та залучення молоді до активного способу життя.

"На Волині дуже багато озер поблизу яких є приміщення різноманітних таборів, які в подальшому можна використовувати під такі центри патріотичного виховання. І найближчим часом, впевнений, наші спеціалісти почнуть створювати схожі центри", - зазначив Григорій Недопад.

Читати також: Як волинські посадовці та освітяни вчилися мистецтву діалогу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як волинські посадовці та освітяни вчилися мистецтву діалогу
Наступна новина Як на Волині відзначали свято державних службовців
Останні новини
Схожі новини