Що таке капітальний ремонт квартири та що до нього входить

Що таке капітальний ремонт квартири та що до нього входить

Капітальний ремонт проводять в середньому раз у п'ятнадцять років. Точні терміни залежать від віку та стану будівлі, якості будматеріалів, комунікацій. Від косметичного капремонт відрізняється обсягом робіт, термінами виконання та бюджетом.

Що таке капітальний ремонт квартири

Регулярний косметичний ремонт не може замінити собою капітальний. Якщо завдання першого — освіжити інтер'єр за допомогою нової обробки, то другий спрямований на поліпшення стану приміщення. Це можливість розв'язати всі проблеми, які наявні у житлі. Виконується комплекс робіт по заміні основних конструкцій кімнати й оновленню застарілих комунікацій — електропроводки, водопровідної та каналізаційної систем.

Варто розрізняти простий та складний капремонт. Другий допускає перепланування простору. Зводяться нові стіни, формуються напівколони або колони, арки, ніші. Можуть відбуватися зміни іншого характеру — прибираються непотрібні перегородки та стіни, розширюються дверні прорізи. У деяких випадках в інше місце переносять системи водопостачання та каналізації.

При проведенні складного капітального ремонту часто доводиться звертатися у дозвільні органи. Вони надають висновок, що роботи з перепланування допускаються, бо не змінюють функціональність приміщень.

Навіть з простим капремонтом впоратися буде складно, не маючи належного досвіду. Не всі знають, як почати процес перебудови та з якої кімнати до нього братися. До заходу краще залучити професіоналів. Вони гарантують якість всіх робіт, дотримання термінів.

Етапи виконання робіт

Спочатку фахівцем оцінюється ступінь зношення комунікацій, конструкцій. Зовнішній стан поверхонь та інженерних мереж може виявитися оманливим. Далі готується дизайн-проєкт, складається перелік необхідних матеріалів, підбивається попередній кошторис. Потім бригада приступає безпосередньо до ремонту, який складається з таких етапів:

  • демонтаж оздоблення, конструкцій і комунікацій;
  • перепланування зі створенням нових перегородок/стін;
  • прибирання сміття після демонтажних і будівельних робіт;
  • проведення комунікацій;
  • установка вхідних дверей і коробок до міжкімнатних полотен, монтаж склопакетів;
  • чорнові роботи — включають створення підлогової стяжки, вирівнювання стін і стель;
  • чистові роботи — передбачають фінішну обробку поверхонь, установку натяжної стелі, якщо вона передбачена дизайн-проєктом,

Обсяг додаткових робіт узгоджується з виконавцем. 

Поради щодо виконання капітального ремонту

Ремонт повинен починатися з технічних приміщень — кухні, санвузла. Потім настає черга житлових зон. Коридор з передпокоєм йдуть в останню чергу. Краще починайте роботи зі стелі, поступово опускаючись вниз.

Пам'ятайте про послідовність виконання заходів. Насамперед проводяться найбільш пилові роботи. Облицювання поверхонь у санвузлі або на кухні здійснюється тільки після розведення комунікацій.

Не слід поспішати з проведенням капремонту. Навіть у разі залучення професіоналів заходи займають близько місяця — це в разі роботи над квартирою-студією. На однокімнатну зазвичай йде близько 40 днів, для двокімнатного житла виділяють вже 50 діб. Трикімнатна квартира капітально ремонтується приблизно за 60 днів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу коронавірус виявили у майже 10 тисяч людей. Одужало – удвічі більше
Наступна новина На Волині – 44 офіційні мільйонери
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні