Що варто знати про штам «Дельта» та як від нього вберегтися

Що варто знати про штам «Дельта» та як від нього вберегтися
Фото ілюстративне

ВООЗ минулого тижня заявила про збільшення випадків захворювання в усьому світі і пов’язує це з поширенням штаму «Дельта», який значно легше передається, ніж інші штами. 

Вперше штам «Дельта» ідентифікували в грудні минулого року в Індії. А вже у липні його зафіксували в 111 країнах і за прогнозами ВООЗ за кілька місяців він стане домінуючим у світі, – пишуть на фейсбук-сторінці МОЗ.

Які особливості штаму «Дельта» COVID-19.

Вища контагіозність. «Дельта» поширюється швидше за інші штами. «Дельта» у 1,6 рази агресивніший, у 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації, у 1,5 рази частіше – до реанімації.

Вчені все ще збирають дані чи штам «Дельта» є більш смертельним за інші варіанти COVID-19. Однак, аналізуючи ситуацію з поширенням «Дельти» у Великій Британії, можна стверджувати, що рівень госпіталізацій та смертності може зрости серед не вакцинованого населення.

Чи захищають від штаму «Дельта» наявні вакцини.

За попередніми даними Департаменту охорони здоров’я Великої Британії вакцини на 60-80% захищають від хвороби та на 95% від ускладнень, через які можлива госпіталізація.

Український уряд посилив контроль пасажирів, які прибувають з країн, де зафіксовано спалах штаму «Дельта». Однак найефективнішим способом захисту буде повна вакцинація себе та своїх рідних. В Україні працює вже понад 200 центрів масової вакцинації від COVID-19, де можуть щепитися всі охочі. Також відбувається щеплення організованих колективів, можливостями якого скористалися 954 компанії, які в такий спосіб вакцинували 128 646 співробітників.

Читати також: В Україні розпочинається 5-й етап вакцинації. Щеплюватимуть усіх охочих


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як триває ремонт луцьких вулиць. Фото
Наступна новина МВС хоче відновити техогляд автівок, але з відеофіксацією
Останні новини
Схожі новини