Щоб видати книгу про 51-шу бригаду, не вистачає 140 тисяч гривень

Щоб видати книгу про 51-шу бригаду, не вистачає 140 тисяч гривень
http://bug.org.ua

Щоб надрукувати книгу «51/14 – історія нескорених» про історію 51-ї бригади, потрібно 140 тисяч гривень, яких у творців проекту немає. Тому вони просять про допомогу.

Про це розповіла  у Facebook журналістка Жанна Білоцька, яка працює над майбутнім виданням.

«Майже три роки тому я започаткувала проект написання книги «51/14 – історія нескорених». Це – історія легендарної бригади, з героїчним минулим, яку було знищено одним днем. Задум підтримали чимало людей, долучились журналісти не тільки з Волині, а й з інших регіонів. 
Так трапилось, ті, хто найбільше кричав та обіцяв допомогу, з часом розчинились. У підсумку, я залишилась майже сама. Неодноразово опускались руки, бо насправді втрачала надію на те, що справлюсь», – зазначає журналістка.

Вона наголошує, що книга твориться на голому ентузіазмі, ніхто за роботу грошей не отримує. Тож багато кого саме це відштовхує.

«Натомість, знайшлись ті, хто погодився на співпрацю зі мною. І це – більше тридцяти журналістів з Луцька, Нововолинська, Львова та інших регіонів. З Володимира-Волинського - ТетянаІзотова, яка й допомагала й продовжує це робити», – повідомила Жанна Білоцька.

«Багато було зроблено і зібрано матеріалів, що умістились на 500 сторінках. Щоб продовжити роботу та видати книгу, яка знаходиться у видавництві на редагуванні і над якою ще працюють фахівці, потрібні кошти - 140 тисяч гривень. Саме стільки вартує друк 1000 примірників», –продовжує вона.

Зазначається, що команда, яка обіцяла підтримку, відмовилась її надати у повному обсязі.

«Я намагалась знайти гроші самотужки, та, окрім водіння за ніс та затягування часу, нічого не отримала. На якийсь момент з’явилась надія, що книга таки побачить світ, але після того, як зменшу тираж. Однак ціна 500 примірників усього лише на 35 тисяч гривень нижча. Тож знову питання зависло у повітрі», – йдеться у дописі. 

У зв’язку з цим, пише Жанна Білоцька, вона вирішила звернутись до громадськості за підтримкою.

«Іншого виходу не бачу. Інакше книгу доведеться поховати, а разом із нею – працю багатьох людей та історію 51-ї ОМБр. Хочу зазначити: не пристану на пропозиції, які б спотворювали історію бригади в обмін на видавництво. Не буду кроїти історію бригади, яка має героїчне минуле, не скорочуватиму кількість сторінок, навпаки, за останні дні відгукнулись люди, і додались розповіді, також дзвонили колеги і просили внести правки у матеріали, бо за цей час з’явились нові факти. Не буду видаляти деталей, які, за словами героїв книги, вказують на зраду. Не відбілюватиму представників влади, які недобросовісно ставились до своїх обов’язків, а головне не приховуватиму правди. Бо заради неї й писалась книга. І люди мають її знати такою, якою вона є. Без прикрас», – запевнила журналістка.

Вона просить підтримати проект, перерахувавши кошти на банківську картку, яку відкрила спеціально для видавництва книги: ПриватБанк: 5168757377148095, Білоцька Жанна Петрівна.

«Про стан рахунку буду звітувати. Наперед щиро дякую», – додала вона.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Свято у музеї: у Луцьку оригінально відзначили День ріелтора. ФОТО
Наступна новина На Волині бульдог напав на жінку
Останні новини
Схожі новини