«Щоб ворог і кроку не міг ступити». Загиблий волинянин підлітком казав, що буде захищати Україну

«Щоб ворог і кроку не міг ступити». Загиблий волинянин підлітком казав, що буде захищати Україну

Вразив Токіо своїми картинами: що відомо про загиблого на Житомирщині волинянина

19-річний військовослужбовець із Володимира 14-ї ОМБр Артур Фацинець, який загинув 26 лютого на Житомирщині, мав талант художника. Коли хлопчику було 13 років, його робота здобула срібло Всесвітнього конкурсу в Токіо серед 24 тисяч малюнків із 83 країн світу, – пише Вікторія Семенюк у матеріал на ІА «Волинські новини». Про цей здобуток тоді ще підлітка йшлося у статті за 19 травня 2015 року.

Тоді, у 2015 році директор Володимир-Волинськї дитячої художньої школи Адам Михалик навмисне не розповідав вихованцям, відсилаючи роботи чи то в Токіо, чи на якийсь інший конкурс, тому і зайняті призові місця ставали для них повною несподіванкою.

«Я справді не міг повірити в новину, яку мені першою сказала дівчинка з паралельного класу. Тому подумав: мабуть, друзі щось наплутали. Наступного дня прийшов на заняття, почув вітання – і радості моїй не було меж!» – не стримував емоцій 13-річний Артур. Що ж надихнуло хлопчину створити унікальну роботу? Виявляється, просте завдання на одному з уроків: зобразити свою маму на вулицях Володимира.

«Хтось із дітей намалював, як мама бігає з магазину в магазин і носить пакети з покупками. Хтось зобразив неньку в осінньому парку під парасолькою, а мій син намалював, як його мама сидить за столиком кафе із філіжанкою кави. Тоді подумав, що композиція виглядає якось не завершено. І наступного разу на малюнку поруч із мамою опинилося ще двоє чоловіків. І так народилося полотно, яке ми назвали «Зустріч», – із захопленням розповідала сім років тому мама хлопчика.

Попри беззаперечний талант, юний Артур Фацинець, встигав і пензлем працювати, і у школі-ліцеї навчатися, і разом із друзями проходити вишкіл у військовому патріотичному клубі. Там, казав Артур, вони з хлопцями здобувають ази самозахисту, вчаться займати стрілецькі позиції і навіть зброєю володіти.

«Ми з товаришами вже зараз готуємося стати справжніми чоловіками. Тож коли підросту, піду, мабуть, у прикордонники: щоб ворог і кроку не міг ступити нашою – українською – землею!» – поділився планами на життя у вже далекому 2015-му юний Артур.

На фото – 13 річний Артур Фацинець з мамою
13-річний Артур Фацинець з мамою



Так, волинський Герой дотримав слова, даного ним же у дитинстві, адже справжні чоловіки доводять власні слова ділом.

Будучи із династії військовослужбовців, Артур Фацинець мужньо захищав рідну Українську землю від ворога разом зі своїм батьком. Не порушивши військової присяги, воїн загинув у боротьбі за незалежність рідної країни 26 лютого 2022 року. У Володимирі залишилась його мама, троє сестричок і братик.

Вічна пам’ять загиблому Герою!
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повітряно-ракетний удар по Володимиру був з боку Білорусі. Кордон не порушений
Наступна новина «Що Байрактар животворящий робить»: показали, як ЗСУ підірвали ворожу колону
Останні новини
Схожі новини