Щодня – до трьох машин дерев. Куди дівають ялинки та сосни, які викидають лучани

Щодня – до трьох машин дерев. Куди дівають ялинки та сосни, які викидають лучани

Луцький зоопарк приймає використані ялинки та сосни для підгодівлі звірів, а також для декорування вольєрів.

Що комунальники роблять із новорічними деревами, які люди викидають, розповів логіст КП «Луцькспецкомунтранс» Віталій Дроган, повідомляє Суспільне.

«Люди зносять, хоча виникають і стихійні сміттєзвалища. В основному починаємо з контейнерних площадок. Є приватні звірогосподарства, які будуть використовувати для своїх цілей. Також для опалення, для подрібнення на щипу і опалення, зокрема нашої котельні. Також для господарських потреб підприємства», – розповів комунальник.

Кілька екіпажів комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» збирають ялинки і сосни в точках збору сміття чи на контейнерних площадках.

Працівник підприємства Віктор Бісюк розповів, що хвою відвозять і до луцького звіринця.

«Збираємо ялинки для звірогосподарства, нам в зоопарк. І для потреб котельні. Біля смітників складають ці ялинки. Ми підбираємо, возимо. Більше сосен, ніж ялинок. Всього багато. Сухе окремо, бо одразу завозимо на котельню. Зелені в зоопарк для звірів», – зазначив Віктор Бісюк.

Перед тим, як потрапити у вольєр до звірів, ялинки або сосни оглядають працівники зоопарку. Забирається зайве – скотч, гірлянди, каже директорка звіринця Людмила Денисенко. Лише після огляду, за її словами, годувальники тварин розносять хвойні по вольєрах. Ялинки або сосни – не лише харчі для тварин.

«Декорування для дрібних гризунів, це для таких, як білочки, декорування вольєру ялинками та іншими гілками дерев. Створюється штучний ліс і відображається природнє середовище, в якому мешкала б ця тваринка. Цього року однєю з новинок є ялинки для приматів, оскільки це є не сховок, а іграшка для них. Працівники зоопарку можуть їх прикрашати усілякими бананами, яблуками. І тваринки шукають ось в цій хвої свій харч. З них можна робити і сховок для таких лякливих, як лані європейські, олень благородний. Можна робити іграшки для хижаків наших. Тому що кожна ялинка має свій запах, це йде як збагачення середовища», – каже Людмила Денисенко.

Щодня до зоопарку, каже директорка, комунальники завозять до трьох машин ялинок і сосен, які зібрали у місті.

Читати також: Луцькі медики передадуть зоопарку автівку

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українців застерігають не купувати курятину на стихійних ринках
Наступна новина На Волині розводять фазанів. Купили і випустили на волю сотню птахів
Останні новини
Схожі новини