СЄ стабілізувався в 2017 році. ВІДЕО

СЄ стабілізувався в 2017 році. ВІДЕО

Антиєвропейські настрої в ЄС знижуються. Про це зазначають фахівці британського аналітичного агенства Опен Юроп. Такі дані аналітики наводять в порівнянні з минулими роками, коли єврооптимісти опинились у меншості через розгортання міграціної кризи та активізації антиєвропейських настроїв.

Прикладом таких змін стала Британія, яка ще у 2016 вирішила покинути Європейський Союз. Опитування Національного центру соціальних досліджень продемонструвало, що все менше громадян Об'єднаного Королівства вважають Брексіт правильним рішенням. Зокрема і через затяжний та імовірно невигідний для Лондона переговорний процес.

Новий президент Франції Емануель Макрон став маркером таких змін. У травні він виграв вибори з абсолютно про-європейською позицією у лідерки праворадикалів та противників ЄС Марі Ле Пен.

Навіть праві, які отримали перемогу на парламентських виборах у Австрії, змінили свої позиції стосовно ЄС опинившись у владних кріслах. Зокрема, канцлер-консерватор Себастіан Курц, який у своїй інавгураційній промові запевнив у дотриманні проєвропейского політичного вектору. Схожа ситуація в Чехії та новим прем'єром Андреєм Бабішем.

Попри очікування скептиків, вихід Британії (Брексіт) не створив ефект доміно серед інших членів ЄС. Проте, такі настрої все ж існують всередині спільноти. Популісти часто апелюють напливом біженців.

Проте, в 2017 році кількість нелегальних мігрантів зменшилась на 63%, повідомляють в Єврокомісії. Хоча криза й існує, але депутати ЄС активно працюють над пошуком ідеальної формули, яка б без втрат для Європи допомогла людям, що тікають від війни.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Експертиза підтвердила справжність голосів Саакашвілі та Курченка на скандальних записах - ГПУ
Наступна новина Прокуратура Волині тримає на контролі додержання прав в'язнів у Маневицькій виправній колонії
Останні новини
Схожі новини