Прокуратура Волині тримає на контролі додержання прав в'язнів у Маневицькій виправній колонії

Прокуратура Волині тримає на контролі додержання прав в'язнів у Маневицькій виправній колонії

21 грудня 2017 року на телеканалі «Аверс» оприлюднено відео-сюжет «Кадри із фільму жахів: умови утримання в’язнів в Маневицькому СІЗО», в якому йшлося про факти нібито порушень прав ув’язнених у дільниці СІЗО в Маневицькій виправній колонії №42.

Прокуратура Волині повідомляє, що питання додержання прав в’язнів постійно перебуває на контролі органів прокуратури області.

У поточному році органами прокуратури Волині з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру внесено 175 документів прокурорського реагування, за результатом розгляду яких 126 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

При відвідуванні 15 та 19 грудня 2017 року працівниками прокуратури області та 21 грудня 2017 року – працівником Маневицької місцевої прокуратури Державної установи «Маневицька виправна колонія», у тому числі дільниці СІЗО, будь-яких скарг від в’язнів щодо умов утримання не надходило.

Фото в день виходу сюжету

крім цього, Маневицькою місцевою прокуратурою із залученням спеціалістів Маневицького міжрайонного відділу Державної установи «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» 28 грудня поточного року проведено перевірку медико-санітарного забезпечення у Державній установі «Маневицька виправна колонія (№42)».

У ході перевірки були проведені лабораторно-інструментальні дослідження температури, вологості повітря, швидкості руху повітря та освітленості в дільниці СІЗО та секторі максимального рівня безпеки колонії.

За результатами досліджень, температура повітря, вологість, швидкість руху повітря та освітленість відповідають санітарним вимогам.

Фото камери на момент перевірки

Прокуратура Волині й надалі триматиме на контролі питання додержання прав ув’язнених та засуджених в установах виконання покарань області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина СЄ стабілізувався в 2017 році. ВІДЕО
Наступна новина Мексиканський фотограф створює «картини» з яєчні: захопливі фото
Останні новини
Схожі новини