У селі на Волині створили унікальну ікону з сірників. ФОТО

У селі на Волині створили унікальну ікону з сірників. ФОТО

На Волині майстер виробів з сірників виготовив унікальну ікону.

Як повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП, Юрій Семенюк виготовив ікону Георгія Переможця з майже 170 тисяч сірників і подарував її місцевому Свято-Пантелеймонівському храмові в селищі Люблинець Ковельського районного деканату.

Роботу виконано технікою, дещо подібною до вишивки. Розміри образа 120 на 150 см, вага 15 кг (без клею), у зображенні використано 25 відтінків кольорів.

«Це найбільша в Україні, а може, й у світі ікона з сірників», – зазначають у повідомленні. 

Як розповів інформаційній службі єпархії настоятель парафії протоієрей Матвій Олійник, митець узяв благословіння на створення такої ікони й працював 10 місяців. Душпастир під час Божественної Літургії освятив образ, що надалі перебуватиме в церкві у спеціальному скляному кивоті, який захищатиме його від вогню.

До слова, це вже другий твір Юрія Семенюка у цій техніці, який він подарував рідному храму. Перший – розп’яття Спасителя у церкві розмістили минулого року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Допомога чотирилапим: волинські лісівники забезпечили КП «Ласка» дровами
Наступна новина Волинь - на старті виборів у ОТГ
Останні новини
Схожі новини