Серед хворих 4-річна дитина: на Волині спалах гепатиту А

Серед хворих 4-річна дитина: на Волині спалах гепатиту А

У селищі Луків на Волині шестеро осіб захворіли на гепатит А, п’ятеро з них навчаються в одному ПТУ

Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

"Занедужало 6 осіб, в тому числі  одна дитина 4-х років з Луківської територіальної громади Ковельського району.  В осередку захворювання проводяться всі необхідні  протиепідемічні заходи, встановлено коло контактних, за якими триває медичний нагляд. Всі хворі перебували на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Ковельського міського територіального медичного об’єднання", – повідомили у центрі.

Чотирьох осіб уже виписали з лікарні, ще двоє продовжують лікування. Перебіг хвороби  середньої важкості. 

ПТУ №22  Луків, де навчалися хворі, перевели на дистанційну форму навчання, аби недопустити поширення інфекції.

"Під час епідеміологічного розслідування проведено відбір та лабораторне дослідження питної води, змивів  з довкілля. Вірусу гепатиту А  в пробах не виявлено. Лікарями епідеміологами проводяться  бесіди  з контактними особами щодо  профілактики вірусного гепатиту А, дотримання  правил особистої гігієни. Протиепідемічні заходи тривають", – кажуть у ВОЦКПХ.

Вірусний гепатит А — захворювання печінки вірусного походження, що може мати як легкий, так і важкий перебіг. Інкубаційний період (з моменту інфікування до появи перших клінічних проявів), зазвичай, триває 14–28 днів. Найчастіше хвороба може проявлятися жовтяницею, головним болем, слабкістю, діареєю та нудотою. Зараження відбувається фекально-оральним шляхом через воду та харчі, контактно-побутовим шляхом через брудні руки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер військовий з Волині Олександр Джежера
Наступна новина У бою з окупантами загинув молодий Герой з Волині Ігор Савчук
Останні новини
Схожі новини