Шахрайки «розводили» волинян, прикидаючись енергетиками

Шахрайки «розводили» волинян, прикидаючись енергетиками

У селі Верхівка Луцького району дві жінки незаконно проникали у будинки місцевих жителів, представляючись працівниками ПрАТ «Волиньобленерго».

Після їхніх візитів дехто з селян виявляв зникнення грошей, передає ПрАТ «Волиньобленерго».

Така схема шахрайства стала дуже популярною, найчастіше їхніми жертвами стають пенсіонери. Злочинці представляються працівниками комунальних служб, пенсійних фондів чи благодійних організацій та проникають у помешкання під приводом зняття показників лічильника або ж надання матеріальної допомоги.

Опиняючись у будинку, вони можуть просити оплату за комунальні послуги на місці або ж нишпорити по кімнати, поки господар шукатиме чеки або квитанції на їхнє прохання.

Перед тим, як впускати сторонню людину додому, попросіть її пред’явити посвідчення, яке мають усі без винятку працівники ПрАТ «Волиньобленерго». Якщо є телефон, не полінуйтеся запитати номер організації, співробітником якої представляється той, хто прийшов. За можливості подзвоніть туди і переконайтеся, що ваш гість справді є її працівником.

Варто наголосити, що співробітники ПрАТ «Волиньобленерго» у жодному разі не мають права отримувати готівку. Усі платежі оплачуються винятково на банківський рахунок товариства.

Якщо будь-яке із цих прохань незнайомці ігноруватимуть, то перед вами злочинці.

Негайно повідомляйте про такі випадки правоохоронні органи або на номер цілодобової  гарячої лінії «Волиньобленерго»   0 800 21 01 31. Усі дзвінки з мобільних та стаціонарних телефонів  безкоштовні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька поліція публічно допитає молодь
Наступна новина Асоціація міст України закликає швидше вирішити «сміттєве питання»
Останні новини
Схожі новини