Асоціація міст України закликає швидше вирішити «сміттєве питання»

Асоціація міст України закликає швидше вирішити «сміттєве питання»

Асоціація міст України звернулася до депутатів Верховної Ради щодо підтримки законопроектів, які спрямовані на вирішення «сміттєвого питання».

Про це повідомляють у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

З 1 січня 2018 року вступила в дію законодавча норма про заборону захоронення неперероблених побутових відходів, тобто вже нині всі відходи, в обов’язковому порядку, підлягають переробці. Забезпечити  захоронення лише переробленого сміття зобов’язана місцева влада. Втім, досі не створили жодних законодавчих механізмів для реалізації цієї норми, хоча проблема переробки та утилізації сміття сьогодні вкрай болюча практично для усіх українських міст та селищ. Тому «сміттєве» питання вкрай важливо вирішувати системно та якнайшвидше.

Асоціація міст України вважає, що найближчим часом конче необхідно ухвалити законопроекти, які дозволять створити комплексну систему поводження з побутовими відходами в країні.

АМУ підтримує ухвалення пакету екологічних законопроектів, що забезпечать комплексну реформу поводження з ТПВ в Україні - № 4835-д, №4836, №4837, №6602  як таких, що створять організаційні і фінансові передумови для становлення цивілізованої системи поводження з ТПВ; стимулюватимуть розвиток галузі, нададуть повноваження органам місцевого самоврядування для організації переробки та утилізації побутових відходів.

Асоціація міст України звернулася до Верховної Ради України з проханням підтримати прийняття законопроектів №4835-д, №4836, №4837, №6602 у першому читанні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шахрайки «розводили» волинян, прикидаючись енергетиками
Наступна новина На Великдень волиняни цілодобово зможуть скористатися послугами ПриватБанку
Останні новини
Схожі новини