Шахрайські тести. «Бізнес» активізувався - Ляшко

Шахрайські тести. «Бізнес» активізувався - Ляшко
Фото ілюстративне

З початку епідемії коронавірусу активізувалися шахраї, які пропонують за певну суму фальшивий ПЛР-тест для виїзду за кордон з печаткою державної лабораторії – повідомляє заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Він закликав не користуватись послугами сумнівних осіб та не створювати їм попиту на злочинну діяльність. Заступник міністра просить повідомляти поліцію про факти таких правопорушень. 
За інформацією Віктора Ляшка до лабораторної діагностики на COVID-19 на сьогодні в Україні залучено 490 лабораторій всіх форм власності, з них орієнтовно 140 проводять лабораторну діагностику на виявлення вірусу SARS-CoV-2 молекулярно-генетичним методом.
Між Міністерством охорони здоров’я України та Національним агентством з акредитації України підписано Угода про співпрацю у сфері акредитації системі охорони здоров'я. У результаті дії цієї угоди було акредитовано лабораторії, які можуть видавати результати ПЛР-тестувань відповідно до затверджених міжнародних стандартів.
Реєстр акредитованих лабораторій розміщено на сайті НААУ.

P.s на фото уніфікована форма результату лабораторних досліджень на виявлення вірусу SARS-CoV-2, яку рекомендовано використовувати при перетині державного кордону

Підробка довідок про проходження тесту на коронавіруc - кримінальний злочин! – наголосив Віктор Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ редакційне розслідування «Першого» щодо факту торгівлі фальшивими довідками:
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина  «Тут доречні слова про чорну смугу, що іноді стає злітною». Як ковід вплинув на ринок праці Волині
Наступна новина Скільки працівників райдержадміністрацій звільнять на Волині. ЦИФРА
Останні новини
Схожі новини