Шевченко повертається в Італію і дебютує в ролі клубного тренера проти Моуріньо

Шевченко повертається в Італію і дебютує в ролі клубного тренера проти Моуріньо

Славетний в минулому український футболіст, а нині тренер Андрій Шевченко нарешті спробує свої сили на клубному рівні.

Після п’яти років роботи з національною збірною України, яку він вивід до чвертьфіналу на літньому чемпіонаті Європи, Андрій Шевченко дебютує вже у якості тренера клубної команди. І символічно, що станеться це в Італії – країні, яка дозволила українцю перетворитися на справжню зірку світового масштабу, коли Шевченко виступав за «Мілан», в складі якого вигравав Лігу чемпіонів та голову індивідуальну нагороду світового футболу – «Золотий м’яч».

З «Міланом» Андрія Миколайовича італійські ЗМІ пов’язували вже у роки його тренерської кар’єри, але все ж зараз послуги легенди «Росонері» не знадобилися. Натомість дебютну роботу в якості керманича клубу запропонував Шевченку більш скромний «Дженоа».

Звісно ж, амбіції цього колективу не такі високі, як у «Мілана», і наразі генуезці борються за виживання в елітному дивізіоні італійського чемпіонату. Але саме з приходом Шевченка, а також заможних американських інвесторів, які обіцяють серйозні витрати на оновлення складу команди, фанати «Грифонів» пов’язують свої надії на найближче минуле.

Втім, підсилення складу «Дженоа» не станеться раніше січня, коли в Італії знову відкриється трансферне вікно, а до того часу Шевченку доведеться здобувати результат тими гравцями, що вже є у нього в розпорядженні. І завдання ускладнюється ще і тим, що вже у перших матчах українського тренера на чолі нової команди на нього чекають дуже важкі суперники.

У першому ж матчі «Дженоа» доведеться зустрітися з «Ромою», яку зараз тренує легендарний португальський тренер Жозе Моуріньо, який колись працював разом з Шевченком-футболістом у англійському «Челсі», а тепер буде його першим екзаменатором на рівні клубного тренера. Далі в календарі команди з Лігурії будуть не менш важкі опоненти – колишній клуб українця «Мілан», а також «Ювентус», який багато років був гегемоном Серії А, завойовуючи один чемпіонський титул за іншим. Набрати багато очок у цих поєдинках, щоб відірватися від зони вильоту «Дженоа» з Шевченком на чолі буде дуже важко, і в цьому можна переконатися, ознайомившись як з думками аналітиків у ЗМІ, так і з котируваннями від БК 1xСтавка, які часто є орієнтиром при визначенні фаворитів того чи іншого матчу в футболі.

Тим не менше, незважаючи на дуже складний календар, Шевченко сповнений оптимізму перед стартом нової сторінки в своїй кар’єрі, і одним з факторів бойового настрою українського молодого наставника є те, що в «Дженоа» йому в роботі будуть допомагати перевірені помічники. Асистентами Андрія Миколайовича в італійському клубі стануть Мауро Тасотті, Луїджі Ночентіні та Андреа Адзалін, які працювали з ним ще у збірній України, а також місцеві ставленики Сімоне Бономі та Валеріо Фіорі, яких українець вибрав собі у асистенти вже після численних консультацій з довіреними персонами в Італії.

То ж тепер у українських вболівальників з’явиться додатковий інтерес у чемпіонаті Італії. Разом з двома гравцями, що представляють Україну в цій першості – Русланом Малиновським з «Аталанти» та Віктором Коваленком зі «Спеції», фанати футболу будуть стежити ще і за кар’єрою тренера Шевченка. Сподіваємося, такою ж успішною, як і у часи, коли Андрій був футболістом.

На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинській лікарні викрили масштабну схему виготовлення фальшивих ковід-сертифікатів
Наступна новина Постійно втрачає свідомість. 8-річна лучанка потребує фінансової допомоги
Останні новини
Схожі новини