Шість років за ґратами: судили маріупольця, який робив закладки наркотиків на Волині

Шість років за ґратами: судили маріупольця, який робив закладки наркотиків на Волині

Шість років за ґратами проведе уродженець Маріуполя, який робив закладки з наркотиками у селі Липини.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд, - пише ІА Волинські новини.

З матеріалів справи відомо, що маріуполець Сергій М. придбав з метою збуту психотропну речовину PVP, після чого зранку 20 березня минулого року робив закладки неподалік вулиці Нової у селі Липини. Загалом він зробив близько десяти закладок з психотропами.

Сергій М. своєї вини не визнав. На суді пояснив, що не робив закладки, а шукав їх нібито для власного вживання. З його слів, він був наркозалежним, тому заходив в телеграм-канали та купував наркотичні засоби. В одному з таких телеграм-каналів він побачив переписку двох користувачів, один з яких вказував, що заплатив за канабіс. Там були фотографії локації з закладкою. Він вирішив на таксі поїхати на це місце у Липини, однак знайшов PVP у синій ізоленті, а не канабіс у зеленій, як було на фото.

Обвинувачений зауважив, що під час пошуків його помітив свідок, який звинуватив у розкладанні наркотиків та викликав поліцію. Вони дочекалися правоохоронців, які знайшли закладки, де ходив Сергій М.

Водночас обвинувачений вказав, що не фотографував місця, де шукав закладки, а фотографії, які знайшли в його телефоні, можливо, зробились випадково, бо під час пошуку закладок телефон був в руках. Окрім цього, обвинувачений звертав увагу суду на те, що під час проведення впізнання жоден з учасників не був такої ж тілобудови, як він. Також усі, окрім нього, були без бороди. Тож він просив виправдати його.

Своєю чергою свідок злочину повідомив, що побачив обвинуваченого на моніторі з камер відеоспостереження. Останній щось розкладав біля паркану його будинку та перед парканом сусідів. Вони з сусідом виявили конвертики з синьою ізолентою. А потім біля магазину побачили обвинуваченого, після спілкування з яким викликали поліцію. Тим часом обвинувачений швидко гортав щось на телефоні та натискав. Правоохоронці, які приїхали на місце події, знайшли закладки під парканами.

Свідок ствердив, що на відеозаписі точно був обвинувачений, зазначивши, що той кілька разів підходив до різних парканів, кожного разу нахилявся, щось кидав, потім вставав і проводив якісь маніпуляції телефоном, ніби фотографував.

На переконання суду, решта доказів також доводили вину Сергія М., тож його визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.307 ч.2 КК України, та призначили покарання у виді позбавлення волі на шість років з конфіскацією майна.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 18-річний студент з Волині добровільно пішов на фронт
Наступна новина На Волині горіли цегляний будинок та хати-пустки
Останні новини
Схожі новини