Шкільний скандал у Стобихівці: батьки учнів погрожують перекрити трасу

Шкільний скандал у Стобихівці: батьки учнів погрожують перекрити трасу

Батьки учнів школи у Стобихівці, що на Волині, погрожуть перекрити трасу Київ-Ковель-Ягодин.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав луцький активіст Володимир Бут-Гусаїм.

За його словами, він відвідав село та поспілкувався з батьками більше 250 дітей, які вже 2 місяці не ходять до школи.

Нагадаємо, у школі селі Стобихівка нині навчається понад 200 учнів, вмістити навчальний заклад може близько 80-ти. Минулого навчального року діти вчилися у декілька змін. З першого вересня цього року батьки своїх дітей до школи не пустили. 

«Так-так це саме та школа, яку визнали аварійною та мали розпочати будівництво нової школи у 2018. І все б нічого але тендер не оголошений і досі. Хоч для оголошення все є: є розроблена нова проектно-кошторисна документація, яка пройшла експертизу в Києві, ходять чутки що і гроші передбачені в цьому році, а саме 1,5 млн грн. Батьки готові співфінансувати даний проект, кажуть що вже зібрали 600 тис грн. Ніби все добре і ніяких проблем не мало б бути. Але ж ні! Департамент Волинської обласної адміністрації, який має оголошувати тендерну процедуру чомусь тягне!» –йдеться у повідомленні.

Активіст запевняє, що на батьків тиснуть з різних сторін, аби вони возили дітей до сусіднього села.

«З подачі Камінькаширської районної освіти поліція почала складати протоколи про адмін правопорушення, інкримінуючи батькам неналежне виховання дітей. Виявляється законна вимога батьків аби діти отримували якісну освіту у належних для цього приміщеннях – це не належне виховання дітей! Мені ця чиновницька логіка залякати людей, а не піти на зустріч не зрозуміла! Батьки морально виснажені і готові до крайнощів», – пише автор. 

Бут-Гусаїм додав, що батьки учнів чекатимуть до 13:00 5 листопада.

«Якщо їм не піти на зустріч та тендер не оголосять до 13.00 год. понеділка то будуть перекривати автошлях М-07 Київ-Ковель-Ягодин. Я розумію що це надто радикально, але люди настільки зневірені, що сумніватися в їх намірах не доводиться», – написав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шпалери відклеїлись, на стінах - грибок: як виглядає волинська школа без даху. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 3 листопада
Останні новини
Схожі новини