Шлях до успішного програмування: що треба знати

Шлях до успішного програмування: що треба знати
Фото ілюстративне

Зараз програміст — це не просто професія, а символ достатку та свободи. Хороші фахівці мають гідний рівень заробітної плати, можуть обирати місце для роботи, навчатись, підвищувати професійний рівень та заробляти більше.

Дехто починає шлях програміста зі шкільних років, інші люди змінюють професію в зрілому віці. Головне, що можна пройти повну програму на курсах програмування, наприклад, https://itea.ua/. А ваші заробітки залежатимуть тільки від вас. Працювати можна в українській та міжнародній компанії, у штаті чи на фрілансі.

З чого почати

Звісно, потрібне навчання. Якщо ви маєте нульовий рівень знать, починайте з основ. Не потрібно намагатись вивчити все і одразу — це у вас просто не вийде. Головне, зрозуміти принципи виконання основних операцій, знати математику, що спрямує хід думок у потрібно напрямку. Опісля зможете опановувати блок-схеми, розвивати алгоритмічний тип мислення.

Окрім курсів, приділяйте час та вагу самонавчанню. Добре, якщо ви багато читаєте — з програмування є цікава спеціалізована література, що допоможе вам підвищити професійний рівень. Виникають запитання? Звертайтесь з ними до свого ментора. Краще одразу з усім розібратись.

Як обрати мову

До старту навчальної програми вам потрібно буде обрати мову програмування. Непогані варіанти: Pascal та С++. Не намагайтеся вивчити все й одразу, оберіть той варіант, у якому ви хочете працювати зараз.

Створення кодів слід починати з простих команд. У середньому на засвоєння мови потрібні 2-3 години на день, щоб нормально писати через 2-3 місяці. Не поспішайте — до переходу на новий рівень треба розібратись із завданнями на старому.

 Чому подача інформації – це важливо

Ментор керує процесом навчання, спрямовує слухачів у потрібному напрямку. Він підтримує, відповідає на запитання, виправляє помилки, пробуджує жагу до знань. Ідеальний викладач має бути досвідченим практиком. При виборі школи поцікавтесь, де працюють ментори, чи успішні вони у своїй справі. Іти до теоретиків немає сенсу.

Де брати досвід

Спочатку на самих курсах. Гідні школи програмування зберігають баланс між теорією та практикою. Теоретичні знання дуже важливі, але без достатньої практики просто не працюють. Добре, якщо ви одразу будете проходити стажування. Школа ITEA надає своїм випускникам допомогу в працевлаштуванні. А до випуску ви напрацюєте певний досвід та зробите непогане резюме.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за добу виявили більше 22 тисяч хворих на ковід. Одужало – 4 346
Наступна новина Помер колишній декан Волинського національного університету
Останні новини
Схожі новини