Помер колишній декан Волинського національного університету

Помер колишній декан Волинського національного університету
Фото ілюстративне

30 січня помер Володимир Демчук, кандидат біологічних наук, доцент та багаторічний декан природничо-географічного та хімічного факультету Волинського національного університету.

Про це повідомляють на сторінці факультету ВНУ.

Прощатимуться з Володимиром Васильовичем будуть сьогодні, 31 січня, у Свято-Троїцькому Кафедральному Соборі, що у Луцьку. Чин похорону розпочнеться об 11:30 год.

Довідка: Володимир Васильович очолював природничо-географічний факультету із 1974 по 1993 роки та виховав плеяду талановитих географів, біологів та хіміків. Із 1993 року (після реорганізації природничо-географічний ) по 2011 рік Володимир Васильович Демчук працював деканом хімічного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки.  Він автор понад 80 наукових праць, серед яких «Порівняльне вивчення хімічної природи гомологічних білків у філогенезі», «Дослідження фізико-хімічних властивостей і часткової первинної структури гемоглобіну земноводних», «Якісний і кількісний амінокислотний аналіз гемоглобіну озерної жаби», монографія «Вітаміни та основні харчові речовини в обмінно-фізіологічних процесах організму і лікуванні захворювань».
За безпосередньою участю Володимира Васильовича була зібрана колекція мінералів і гірських порід та створений геологічний музей університету, де представлені мінерали та гірські породи Волині, а також інших регіонів України, Європи, Азії та Африки.

«Перший» висловлює щирі співчуття рідним та близьким!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шлях до успішного програмування: що треба знати
Наступна новина Коронавірус на Волині: 420 нових хворих та 2 смерті
Останні новини
Схожі новини