Шпигун у Кабміні: з'явилися подробиці

Шпигун у Кабміні: з'явилися подробиці

Станіслав Єжов мав доступ до інсайдерської інформації.

Затриманий в Києві помічник глави уряду України і заступника голови служби протоколу прем'єр-міністра Станіслав Єжов мав доступ "до дуже вузької специфічної інформації". Про це в середу, 20 грудня, телеканалу Прямий розповів начальник департаменту контррозвідки Служби безпеки України Олексій Петров.

За його словами, затриманий користувався повагою в апараті Кабміну і мав доступ до інсайдерської інформації, але при цьому "дуже відповідально, старанно і творчо" працював на російські спецслужби.

"Він працював як справжній шпигун. Однак, він зрадник, він працював досить ініціативно, передавав інформацію, викрадав документи, підслуховував новини, шукав інформацію серед колег і справно передавав її спецслужбам російським, своїм кураторам, на яких він працював. Такий справжній щур в окулярах" , - сказав Петров.

За даними декларації Єжова про майно і доходи за 2016 рік, його дружина Юлія Мірошникова має громадянство РФ і вклади в російському банку. Дочка чиновника Марія Єжова має українське громадянство.

У декларації не вказані активи Єжова за кордоном. З об'єктів нерухомості у нього в спільній власності з двома особами (імовірно, батьком і сестрою) перебуває лише квартира в Києві площею 90,55 кв. м, рухомих об'єктів у власності немає, а доходи в 2016 році отримано тільки за двома основними місцями роботи в Україні - 44,6 тис. грн в апараті Верховної Ради, 179,2 тис. грн в секретаріаті Кабміну.

При цьому в декларації відсутні будь-які об'єкти рухомого і нерухомого майна у власності його дружини. Вона торік нібито отримала зарплату в розмірі 125,5 тис. грн за роботу за сумісництвом в американській компанії Numark Associates, Inc., а також 6,1 тис. грн у вигляді відсотків за вкладами в Сбербанку Росії. На банківських рахунках у дружини чиновника - 286,6 тис. рублів і $31,7 тис.

У самого Єжова, згідно з декларацією, на банківських рахунках коштів немає, проте є $70 тис. готівки, ще $11 тис. він позичив третім особам.

Нагадаємо, 20 грудня співробітники контррозвідки СБУ заявили, що викрили чиновника секретаріату Кабміну, який діяв в інтересах спецслужб Росії.

ЗМІ повідомили, що затриманим є помічник Володимира Гройсмана Станіслав Єжов, який працював на посаді заступника керівника протоколу прем'єр-міністра.

Незабаром прем'єр-міністр України підтвердив затримання в секретаріаті Кабінету міністрів чиновника, який тривалий час працював в інтересах Росії.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ПриватБанк визнано одним з найбажаніших роботодавців року
Наступна новина Лучанка втратила руку на заробітках у Польщі
Останні новини
Схожі новини