Сили оборони цьогоріч отримали 17 нових зразків техніки для розмінування

Сили оборони цьогоріч отримали 17 нових зразків техніки для розмінування

Упродовж 9 місяців 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало і дозволило для використання у Силах оборони 17 зразків техніки для розмінування, зокрема 5 - вітчизняного виробництва.

Про це йдеться на сайті оборонного відомства. 

Українські зброярі виготовляють необхідні для Сил оборони колійні (каткові) мінні трали, саперні автомобілі, індивідуальні набори для розмінування, сучасні імпульсні металошукачі.

Серед кодифікованих для Сил оборони іноземних зразків техніки для розмінування – хорватські ланцюгові й каткові трали, німецькі комплексні системи протимінного захисту та пошуку мін, британські фрезовіі катковітрали, комплекси для розмінування, американські інженерні бронемашини тощо.

Варто додати, що до виготовлення засобів для розмінування активно долучаються вітчизняні виробники наземних роботизованих комплексів. Оборонне відомство вже кодифікувало кілька зразків НРК, які ефективно виконують функції розмінування: «Змій», «Вепр», «FOX 2».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за державну зраду судили прикордонника
Наступна новина На Волині в урочищі Вовчак вшанували борців за Україну та висадили Повстанський садок. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні