Сімейних лікарів перевірять. У разі виявлення недоліків - позбавлять фінансування

Сімейних лікарів перевірять. У разі виявлення недоліків - позбавлять фінансування
Фото ілюстративне

Національна служба здоров'я перевірить роботу сімейних лікарів в Україні стосовно якості їхніх послуг – повідомляє healthy.24tv.ua з посиланням на LIGA.net.
Керівник НСЗУ Андрій Віленський розповів, що моніторити роботу сімейних лікарів будуть цифровими інструментами (аналіз, статистика і моделі поведінки), а також безпосередньо виїздами на місця.
Андрій Віленський додав, що вже були здійснені перші візити до медзакладів, що стало для них шоком і здивуванням.

«Перші організовані візити були подекуди шоком для закладів, вони були здивовані, що все видно. Коли ми приїжджаємо, а безбар’єрного входу для пацієнтів немає. Він має бачити усю інформацію на видному місці, щоб зрозуміти, який графік роботи медзакладу, а цього немає. Меддопомога не надається безперервно, а годину на день, бо лікар так вирішив. І ми не говоримо зараз про медичні речі, поки що – про організаційні, – пояснив він.
Очільник НСЗУ зауважив, що жорстким інструментом впливу на медзаклади, у разі виявлення порушення, є припинення виплат і розірвання договору. Віленський наголосив, що "період адаптації до нових правил гри для сімейної медицини завершується".

"Тому є інші інструменти, зафіксовані в договорі: план виявлення і усунення недоліків, штрафні санкції, якщо недоліки не усунули. Це кропітка робота, але ми готові. І готові публікувати цю інформацію, щоб люди були в курсі того, що насправді відбувається", – сказав глава НСЗУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Оновлено список карантинних зон. Якого кольору Волинь
Наступна новина Коронавірус в Україні: найважливіше за минулу добу
Останні новини
Схожі новини