Сіно, кукурудза і сіль: як підгодовують тварин у Шацькому нацпарку. ФОТО

Сіно, кукурудза і сіль: як підгодовують тварин у Шацькому нацпарку. ФОТО
Фото - Фейсбук

На території Шацького національного природного парку у Волинській області планують створити декілька нових годівниць для тварин.

Наразі у нацпарку працюють годівниці, де диких тварин підгодовують сіном, кукурудзою та зерновими, повідомляє прес-служба Шацького нацпарку.

«Є все необхідне для тварин. Тут сіно, віники з кропиви, віники з листяних порід, жолуді, кукурудза, зернові. Окремо в спеціальних пристосуваннях – солонцях (колоди, з видовбаними в них дірками) розкладено сіль. Вона дуже смакує оленям і є для них необхідною мінеральною добавкою», – повідомляє прес-служба.

Протягом літа лісівники заготували 3 тонни сіна і 6 тисяч віників для цих потреб. Також купили 6 тонн кормів.

«Корм викладають в місцях концентрації тварин, або там, де є загроза виснаження природних ресурсів. Зимова підгодівля диких тварин має важливе значення в забезпеченні звірів мінеральними речовинами і допомагає тваринам пережити важкий зимовий період», – йдеться у дописі.

Читати також: Шацький нацпарк відгуляв ювілей. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сільська школа на Волині майже 100 років тому. РЕТРОФОТО
Наступна новина Із сиреною в патрульному авто: лучан кличуть на розваги з поліцейськими
Останні новини
Схожі новини