Ситуація на «Азовсталі» гірша, ніж просто «гуманітарна катастрофа» - командир морпіхів Волина

Ситуація на «Азовсталі» гірша, ніж просто «гуманітарна катастрофа» - командир морпіхів Волина
Шпиталь у підземеллях «Азовсталі» після авіаудару росіян. Скріншот відео полку «Азов»

Командир української 36-ої бригади морської піхоти Сергій Волина розповів, що ситуація в бункерах «Азовсталі» гірша, ніж просто «гуманітарна катастрофа».

Про це він сказав у інтерв’ю американському телеканалу CNN, – пише «Українська правда»

«Вчора був найсильніший авіаудар росіян, пряме влучання по польовому шпиталю, розташованому в підземеллях заводу «Азовсталь». Операційна потрапила під бомбу, всі хірургічні інструменти втрачено, обладнання – все, що треба для хірургічних операцій, знищено.

Тож тепер ми не можемо лікувати наших поранених, особливо з пораненнями від шрапнелі й кульовими пораненнями.

Будемо давати пораненим те, що в нас лишилося під руками. У нас є військові медики, і вони роблять все можливе, щоб лікувати поранених. Наразі в нас немає ніяких хірургічних інструментів.

Також нам терміново потрібні медикаменти, у нас майже не лишилося медикаментів», – сказав він.

Волина зазначив, що йому невідомі деталі операції з евакуації цивільних із бункерів «Азовсталі», яка запланована після перемовин Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Києві й Москві.

У бункерах перебувають сотні цивільних, зокрема 60 неповнолітніх. Наймолодшій дитині лише 4 місяці. 

Командир морпіхів додав, що постійно підтримує зв’язок з президентом Володимиром Зеленським, який інформує їх щодо всіх зусиль української влади з деблокади Маріуполя, про ситуацію в Україні та світі. За його словами, президент намагається підтримувати бойових дух захисників.

«Ми не можемо вам точно сказати, скільки ми ще здатні втримати позиції. Все залежить від дій ворога, а також від удачі.

Ми покладаємо великі сподівання, що президенту вдасться домовитися евакуювати нас, або вивезти силою. У нас лишається тільки надія», – додав він.

Нагадаємо, раніше полк «Азов» заявив, що за ніч з 27-го на 28-ме квітня російські окупанти нанесли по Маріуполю близько 50 авіаударів та скинули велику кількість фосфорних бомб, і закликав владу вжити рішучих заходів для деблокади міста чи евакуації мешканців та захисників.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У боях з окупантами загинув 27-річний військовий з Волині
Наступна новина У Луцьку розшукують двох жінок, які могли скоїти кримінальні правопорушення
Останні новини
Схожі новини