Ситуація на кордоні України: на деяких пунктах пропуску черга сягала трьохсот автівок

Ситуація на кордоні України: на деяких пунктах пропуску черга сягала трьохсот автівок

Після Різдва на кордоні відмічається зростання пасажиропотоку, особливо на західному напрямку. З 9 січня у пунктах пропуску фіксується збільшення пасажиро-транспортного потоку.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зростання пасажиропотоку відбувається переважно через збільшення числа українців, які прямують за кордон. Перед деякими пунктами пропуску виникали скупчення транспортних засобів, які могли налічували до 300 легкових автівок.

Для забезпечення ритмічності пропускних операцій ДПСУ збільшила кількість нарядів. Загалом за вихідні та святкові дні, 7-10 січня, кордон держави перетнуло більше 150 тис. осіб та близько 30 тис. автомобілів . При цьому переважна більшість осіб та транспорту оформлені на виїзд з України.

На цей час значних черг перед пунктами пропуску на кордоні немає. У той же час найбільш завантаженими пунктами пропуску залишаються «Грушів», «Шегині» та «Ужгород», де ще залишаються близько по 100 легкових транспортних засобів, що очікують на оформлення.

Рекомендують особам, які планують перетинати державний кордон України:

  • враховувати можливість тимчасового накопичення пасажирів та транспорту перед пунктами пропуску на кордоні з країнами ЄС;
  • актуальну ситуацію у пунктах пропуску відслідковувати на Фейсбук-сторінці Західного регіонального управління (оновлюється кожні 3 години) https://is.gd/kuOUHn та на інтерактивній мапі на сайті ДПСУ https://is.gd/qr33p0;
  • вивчати актуальні карантинні обмеження в країнах, які плануєте відвідати.

Нагадують, що під час перебування у пунктах пропуску потрібно мати одягнені засоби захисту дихання та дотримуватися соціальної дистанції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вандали вночі розмалювали стіну замку Любарта
Наступна новина «Живу заради двох доньок». Онкохворій волинянці потрібна допомога
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні