«Ситуація вимагає кардинального і швидкого рішення», - Бондар про загрозу підтоплень на Ратнівщині

«Ситуація вимагає кардинального і швидкого рішення», - Бондар про загрозу підтоплень на Ратнівщині

У північних громадах Волинської області вже готуються до можливих підтоплень. А все через величезну кількість снігових опадів, які випали цього року на Волині. У той же і час стан меліоративної системи у громадах залишає бажати кращого і вона не готова прийняти таку кількість води, яку очікують з таненням снігу цьогоріч.

Про це розповів депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар в ефірі телеканалу «Аверс».

«Щороку ми маємо таку проблему в Ратнівському, Старовижівському, Шацькому і Любешівському районах. Цього року проблема буде в більших масштабах, ніж минулого, хочеться звичайно помилитись, але ситуацію з опадами бачать усі самі. Меліоративні канали не готові до прийняття такої кількості води, і це підтопить людські городи, які знаходяться в низинах, і землі тих підприємств, які ведуть там свою діяльність», – розповідає Володимир Бондар. 

Нагадаємо, Ратнівській громаді треба майже 800 тисяч на боротьбу з підтопленнями

«Ми вже не перший рік б’ємо тривогу з цього приводу, і я думаю, що обласний бюджет, а в першу чергу – екологічний фонд повинен виділяти кошти, щоб ця система була приведена до ладу. Лише у колишньому Ратнівському районі 2 000 кілометрів – загальна протяжність меліоративних каналів, частина з них у державній формі власності, частина – комунальні. Звісно ж, громади не мають коштів, щоб відремонтувати канали. Тому проходження води не відбувається так, як воно мало б відбуватись і коли йде велика вода, то ми не можемо її спустити, вона виходить з цих каналів і розливається на людські городи та поля підприємств», – зазначає Володимир Бондар.

Він підкреслює, що ситуацію потрібно вирішувати негайно.

«Ми минулоріч плідно працювали, аби знайти можливість фінансування, але й досі не знайшли. Я сформував запит на реконструкцію частини каналу (приблизно 20 кілометрів) в районі Заболотівської громади і Здомишельського старостинського округу Ратнівської громади, але поки цього мало, і це ще не прийнято. А ситуація вимагає кардинального і швидкого рішення», – підсумував депутат облради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ратнівщину топить. Людські городи, пасовища – під водою, в ОДА кажуть, «це не надзвичайна ситуація»

Більше – у відео.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській облраді відбудеться третій аукціон з продажу бурштину
Наступна новина На Волині закрили дитсадок на карантин через коронавірус
Останні новини
Схожі новини