Скандал на волинському кордоні: машини на «бляхах» не впускають в Україну. ФОТО. ВІДЕО

Скандал на волинському кордоні: машини на «бляхах» не впускають в Україну. ФОТО. ВІДЕО

На в’їзді в Україну зі сторони Польщі на пункті пропуску «Устилуг» виникли величезні черги – повідомляють очевидці. Припускають, що силовики мають намір дочекатися півночі, коли вступлять в дію нові закони, за якими за ввезення такого авто треба сплачувати грошову заставу.

Так, депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич пише: «24 листопада. 19:30.  Пропускний пунк Устилуг (Волинська область) зі сторони Польщі. На митницях величезні черги, кажуть митниці не працють і не пускають, щоб перетнути до 00:00 25.11.2018».

«Купа працівників СБ, не можна навіть з машини в туалет вийти...»

Як інформує Район.in.ua, на митному переході «Устилуг» по обидва боки кордону скупчилась чимала кількість автівок у чергах, а на самому митному переході присутні працівники СБУ. Про це в групі Нововолинськ інфо що у Facebook повідомили люди, які якраз знаходяться на кордоні.

«Купа працівників СБ, не можна навіть з машини в туалет вийти..» - пише Natali Romashkina.

«Їхали з Польщі, в 11 ранку, все працювало. Але може бути причина в тому,що сталось на митниці чп. Писало у новинах», - коментує допис Anna Sulima.

Natali Romashkina також коментує, що «телефонувала на гарячу лінію, оператор сказала, що пункт пропуску заблокований через авто на євро реєстрації, яке перегородило дорогу в самому пункті пропуску, на місці працюють співробітники служби безпеки та національної гвардії».

«Прикордонники побоюються прориву держкордону...»

Як пише видання «Буг» з посиланням на очевидців, міст через річку Буг заблоковано з української сторони. Його блокують озброєні прикордонники. Не пропускають авто через міст ще з 14:30 години. Тільки о 19:30 розпочали пропуск 10-15 авто в дві сторони.

«З польської сторони черга стоїть аж до жовтої хати. Це близько кілометра», – розказують люди, що стоять на кордоні в черзі.

“На в’їзді в Україну стоїть СБУ і не впускають. З моста на таможню – озброєні прикордонники, а тих, що в таможні – митники не впускають з в Україну. З півночі жодна машине на заїде на територію України без розмитнення. Тільки на розмитнення або вносити заставу еквівалентну сумі розмитнення. Але є ще одне але. Суму застави прорахують тільки на великих митницях типу Шегині, Рава Руська, Ягодин. За Устилуг невідомо. Швидше всього, що ні”, – розповідають очевидці.

Люди говорять про безвихідну ситуацію і не знають що робити. На дворі морозно, а в автівках є і діти.

О 22:40 інтернет виданню «Буг» стало відомо, що в спільнотах у вайбері власники «євроблях» говорять про стягування техніки (бульдозерів і тракторів) до Устилугу. Люди налаштовані зневірено і навіть вороже, тому прикордонники побоюються прориву держкордону.

“Десятки тракторів і бульдозерів чекають 12-ої години. Люди настільки налаштовані, що готові зрівняти границю з землею!”, – пишуть у вайбері.

З переписки у Вайбері (фото видання «Буг»)

Довідково:

Як відомо, 25 листопада набирають чинності закони 2611-VIII та 2612-VIII (в народі відомі як закони щодо євроблях. Згідно з нормами цих законів,  громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Санін розповів, як знімав фільм, що претендує на Оскара
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 25 листопада
Останні новини
Схожі новини