Скільки масок і захисних костюмів є в Луцькій міській лікарні

Скільки масок і захисних костюмів є в Луцькій міській лікарні

У Луцькій міській клінічній лікарні є 24 тисячі масок, 700 респіраторів та 2 тисячі одноразових халатів.

Про це стало відомо у середу, 8 квітня, під час сесії Луцької міської ради.

Начальник міського управління охорони здоров'я Володимир Лотвін повідомив, що міській лікарні виділили 1,8 мільйона гривень на засоби захисту. 70 відсотків цих коштів вже освоїли.

Зі слів чиновника, у закладі є близько 24 тисячі медичних масок, 2 тисячі одноразових халатів, 382 костюми, 200 окулярів, 700 респіраторів та 15 тисяч рукавиць.

«Дійсно, 2 тижні тому був період, коли не вистачало засобів захисту, але підтягнулись постачальники, благодійники, місцеві виробники почали шити костюми», – сказав посадовець.

Секретар Луцькради Григорій Пустовіт також пояснив, чому так трапилось, що до лікарні госпіталізували хворих із пневмонією, а потім знаходили у них коронавірус. При тому, що ця лікарня не призначена для боротьби з коронавірусом.

З його слів, раніше протокол передбачав лікування пневмонії у цій лікарні. Зокрема у 2020 році там перебувало 150 хворих із пневмоніями.

«Зараз через високий ризик інфікування змінили протокол. Тепер всі люди з пневмонією направляються в інфекційну та обласну клінічну лікарні», – пояснив Григорій Пустовіт.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За останню добу в США від коронавірусу померли 1736 людей
Наступна новина У Луцьку послаблюють карантин. Частині магазинів дозволили працювати
Останні новини
Схожі новини