Скільки в Україні коштуватиме вакцина від коронавірусу

Скільки в Україні коштуватиме вакцина від коронавірусу
Фото ілюстративне

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що вакцина від коронавірусу в Україні коштуватиме сім доларів (197 грн) за одну дозу. Однак зазначимо, що повноцінна вакинація потребує двократного введення препарту, тому сума збільшується до $14.

Про це головний санлікар України Віктор Ляшко розповів в ефірі одного телеканалу, повідомляють Факти.

Він зазначив, що домовленість по системі COVAX передбачає виділення восьми мільйонів доз для України. Ця кількість буде надано безкоштовно, але крім цього можна ще закупити додаткові дози за спеціальною ціною.

– Одна доза вакцини через систему COVAX може коштувати для України сім доларів. Повноцінна щеплення, дві дози – $14, – сказав Ляшко.

Ляшко додав, що закладені в плані бюджету на 2021 рік 2,6 млрд грн можуть витратити на покупку додаткових доз препаратів.

До слова, у першій половині 2021 року чотири млн українців отримають безкоштовну вакцину від коронавірусу. Насамперед препарат отримають медики, вчителі, правоохоронці та літні люди. Серед цих категорій отримані вакцини розподілять рівномірно.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу в Україні виявили 13 357 хворих на коронавірус
Наступна новина Місцеві вибори: ЦВК показала 10 партій, які взяли найбільше мандатів
Останні новини
Схожі новини