Скільки вартує кутя у 2018-му? ВІДЕО

Скільки вартує кутя у 2018-му? ВІДЕО

За день до Святвечора на ринках − метушня. Лучани поспішають придбати продукти для Святої вечері. І особливо активно купують інгредієнти на головну традиційну страву − кутю.
У порівнянні з минулим роком ціни майже не змінились, запевняють базарники.

Склянка куті коштує від двох до п'яти гривень. Правда, чим дешевша пшениця, тим більше у ній лушпиння. Можна купити й вже зварену крупу. Правда, вартість за один стакан − десять гривень. До куті обов'язково додають мак. За сто грамів доведеться викласти від десяти до дванадцяти гривень. Середня ціна за стакан волоських горіхів − п'ятнадцять гривень. А заправляють страву медом. Спеціально до свята базарники продають його у маленькій склотарі.

Це − основні інгредієнти для куті. Але лучани кажуть, також що додають інші смаколики: курагу, фініки, вишні, чорнослив і навіть шоколадні цукерки. Варіацій багато. Загальна вартість головної різдвяної страви − майже сімдесят гривень. Але є й економ-варіант, який готували дідусі-бабусі − пшениця, відварена у солодкій воді. Вартість такої куті − до п'ятнадцяти гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучан запрошують на Xmas Party
Наступна новина Білий колір — символ чистоти: у Луцьку по-святковому прикрашають церкви
Останні новини
Схожі новини