Скількох чоловіків ще можна мобілізувати: оприлюдненні цифри

Скількох чоловіків ще можна мобілізувати: оприлюдненні цифри

Мобілізаційний резерв України становить близько 4,8 млн чоловіків. Решта або вже служать (1,3 млн), або не підлягають мобілізації (4,3 млн).

Про це йдеться у дослідженні аналітичного видання Texty.org.ua, – передає Главком.

Як зазначається, мобілізації не підлягають люди з інвалідністю, чоловіки у віці 18-26 років, втікачі від війни, перебувають в окупації, заброньовані, студенти, доглядальники, багатодітні батьки, науковці, викладачі і вчителі. 

Водночас Україна має ще потенційний резерв – це чоловіки віком 18-26 років. Станом на початок 2024-го він становить 707 тис. осіб (без урахування тих, хто не підпадає під мобілізацію).

За аналогічною методологією аналітики порахували жінок, які потенційно можуть служити і не виховують дітей. Вони можуть поповнити мобілізаційний резерв України на 3 млн.

У розрахунках аналітики опиралися на демографічний прогноз Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України на 2023 рік, який був змодельований у 2020-му.

Аналітики обрали ці дані тому, що прогноз виключає населення окупованих територій, а демографічна оцінка на короткий термін дуже чітка.

З усіх варіантів прогнозу обрали сценарій низької народжуваності, низького міграційного приросту та низької очікуваної тривалості життя. Такий вибір зумовлений попередньою пандемією та очікуваннями нового російського вторгнення. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку патрульні оштрафували водія за п'янку, а пасажирку - за лайку
Наступна новина Волинянин 50 років жив із радянським паспортом
Останні новини
Схожі новини