Смітник на місці студентського скверу. Що сталось з креативною зоною у Луцьку

Смітник на місці студентського скверу. Що сталось з креативною зоною у Луцьку
Схоже, студенти тут добре проводять час...

У Луцьку стартував черговий конкурс проєктів бюджету участі. Лучани запропонували 46 креативних ідей для покращення міського простору, на реалізацію кращих з яких вже за кілька місяців виділять до 250 тисяч гривень з бюджету.

Така програма у місті працює другий рік, а до цього, з 2015 року, діяв конкурс підтримки місцевих ініціатив. Загалом за чотири роки у Луцьку реалізували кілька десятків проєктів, авторами яких були не чиновники, а звичайні мешканці міста.

«Перший» вирішив перевірити, що сталось з цими проєктами. 

Сквер на вулиці Огієнка-проспекті Перемоги

Він розташований за корпусом історичного факультету СНУ ім. Лесі Українки.

Проєкт облаштування скверу переміг на конкурсі у 2017 році. Загальна вартість робіт – 51 тисяча гривень.

У травні 2018 року ініціатори проєкту поставили у сквері п’ять лавок, дві з яких – подвійні з велосипедними педалями.

Та вже за кілька тижнів педалі вкрали, а сам сквер закидали сміттям.

Так виглядає сквер у жовтні 2019 року

У жовтні 2019 року зелена зона виглядає плачевно. Лавки та смітники стоять, бо як пояснює, одна з ініціаторок проєкту Юлія Євпак, вони закопані на глибині метра, відтак зламати їх – не під силу вандалам. Однак все навколо вкрите паперовими стаканчиками та пляшками з-під алкоголю, а вуличні меблі розписані лайкою. Двірник університету, що працює неподалік, запевняє, сквер – не йото територія.

«Усе майно після реалізації проєкту передалось на баланс міської ради, відповідно наглядати за ним мусить мерія. Хоча в департаменті ЖКГ сказали, що це територія університету, а в університеті – що сусіднього ОСББ», - каже громадська діячка.

Заступник директора департаменту економічної політики міської ради Сергій Омельчук підтвердив – за збереження майна не відповідають автори проєктів та ініціатив.

«Майно передається на баланс департаменту житлово-комунального господарства, житлово-комунальним підприємствам або ОСББ, залежно від того, на чиїй території воно розташоване», – пояснює чиновник.

Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства міськради Микола Осіюк розповів, що цим сквером опікується ЖКП №3 і прибирають там начебто один чи два рази на тиждень.

«Але цілу ніч молоді люди там активно відпочивають і залишають за собою сміття. Треба пам’ятати, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Наступного року постараємось частіше прибирати, але це залежатиме від кількості коштів, які нам виділять на утримання міської території», – зазначив посадовець.

Далі буде...


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, коли буде всеукраїнський перепис населення
Наступна новина Активіст перевірив фільтраційні поля цукрового заводу
Останні новини
Схожі новини