«Сніг, хуртовини та мороз»: в Україну повертається зима

«Сніг, хуртовини та мороз»: в Україну повертається зима

З 17 по 19 березня Україна перебуватиме під впливом двох сильних циклонів, які повернуть складні погодні умови – сніг, хуртовини і сильний вітер, а температура в деяких регіонах опуститься до 16 градусів морозу.

Про це повідомили в прес-службі ДСНС України.

Так, 17 березня у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській областях очікується сильний сніг, хуртовини (приріст сніжного покриву 15-20 см).

У Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській областях – сильний дощ і мокрий сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст сніжного покриву 5-10 см). Загалом по Україні – пориви вітру 15-22 м/с, в північній частині на дорогах – ожеледь.

Читайте також: Якою буде погода у Луцьку та області 16 березня

Уже 18 березня у Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Одеській областях – сильні снігопади, хуртовини (приріст сніжного покриву 20-25 см).

У Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській областях – сильний дощ з переходом у сильний сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст сніжного покриву 5-10 см). У Запорізькій, Донецькій, Луганській областях – сильний дощ. По Україні – пориви вітру 15-22 м / с, на дорогах, крім південного сходу, – ожеледь.

А в понеділок, 19 березня, в Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, вночі і в Кіровоградській, Одеській, Миколаївській і Херсонській областях також очікується сильний сніг, хуртовини (приріст сніжного покриву 15-20 см).

У Запорізькій, Донецькій, Луганській областях – сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями – налипання мокрого снігу, ожеледь (приріст сніжного покриву 10-15 см). У південно-східній частині країни – пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах України – ожеледиця. Зниження нічної температури – до 10-16, в південній частині – до 4-10 градусів морозу.

Негода також торкнеться Київа й області: 17 березня вночі тут очікуються сильний сніг, вдень – помірний сніг (утворення снігового покриву 8-15 см), пориви північно-східного вітру 15-18 м/с, хуртовини, на дорогах – ожеледь. Зниження температури вночі та вдень – до 3-8 морозу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пирожик заявив, що він довів всю абсурдність польського «антибандерівського закону»
Наступна новина Обшуки у Луцькому міськрайонному суді проводить НАБУ, - джерела
Останні новини
Схожі новини