Пирожик заявив, що він довів всю абсурдність польського «антибандерівського закону»

Пирожик заявив, що він довів всю абсурдність польського «антибандерівського закону»

Перший заступник голови Волинської обласної ради, депутат Олександр Пирожик заявив, що українці дуже добре склали тест на «безглуздий, антиісторичний, антиукраїнський закон» про польський Інститут національної пам’яті. Тепер – черга за поляками.

Нагадаємо, днями в польських ЗМІ з’явилася інформація про те, що поліція та прокуратура Польщі перевірятимуть інформацію щодо прославляння фашизму та підбурювання до ненависті під час пам’ятного заходу в Сагрині (Люблінське воєводство, Польща). На вшануванні, яке відбулося 10 березня, був присутній і Олександр Пирожик, пише ІА Волинські новини.

Як прокоментував Інформаційному агентству Волинські Новини Олександр Пирожик ситуацію, що склалася, він вважає абсурдною. Він розповів, що дійсно особисто виступав на заході, але «все сказав гарно».

«Я сказав полякам: якщо ви щось не зрозуміли, то, будь ласка, беріть диктофонний запис і прослуховуйте його до тих пір, поки не зрозумієте. Я сказав, що Бандера для нас, українців, завжди був і буде національним героєм, так само, як для поляків – Пілсудський. Бо хто такі національні герої? Це ті люди, які життя присвятили боротьбі за свою національну державу. І для нас очевидно, ми це сумніву не піддаємо, що Пілсудський є для них національним героєм, бо він присвятив своє життя польській державі. Так само – для нас Бандера та УПА. Тобто я навів порівняння», – зауважив депутат.

Він впевнений, що під час перевірки запису в його виступі не буде простежено жодних закликів до прославляння фашистської системи та підбурювання до проявів ненависті за національною ознакою.

Читайте також: Заступника голови Волиньради допитали у Польщі через «прославляння Бандери». ВІДЕО

«З іншого боку, цим я довів абсурдність їхнього закону (про Інститут національної пам’яті, – ВН), бо за ті висловлювання, які були в мене, я думаю, мене ніяк не зможуть притягнути до відповідальності. Але вони можуть вчинити якісь інші дії, не виключаю, що це буде заборона в’їзду (до Польщі, – ВН), але тут я відстояв національний інтерес і вважаю, що зробив абсолютно правильно. І якби в мене був вибір, я знову зробив би так само, бо за кожне слово я відповідав і відповідаю завжди», – наголосив Олександр Пирожик і додав, що поки ніяких листів-претензій не отримував.

«Поліція перевірила мій документ, встановила мою особу, інакше могли би мене притягнути (до відповідальності, – ВН) за те, що я не надав документи для встановлення особи. І звичайно, на цю провокацію я теж не повівся. Вони записали паспортні дані, адресу і подякували… І українці перемогли», – акцентував політик.

Читайте також: «Ми змінили правила гри у Волиньраді», - перший заступник голови облради Олександр Пирожик

Також Олександр Пирожик повідомив, що найближчим часом ніяких спільних заходів із польською стороною не заплановано: «Можливо, буде потреба контактувати щодо міжнародної співпраці у квітні». Поки ж, на думку депутата, Польща має пройти «тест на свій безглуздий, антиісторичний, антиукраїнський закон. Я вважаю, що українці, і волиняни зокрема, той тест пройшли дуже достойно».
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 16 березня
Наступна новина «Сніг, хуртовини та мороз»: в Україну повертається зима
Останні новини
Схожі новини