Серед Перших: «ENERGOHOME» знає, як правильно використати енергію сонця та землі

Серед Перших: «ENERGOHOME» знає, як правильно використати енергію сонця та землі

«ENERGOHOME» – це команда фахівців, яка дарує нові можливості в сфері енергозбереження, акумулювання енергії сонця та землі і створює комфортне життя для кожної успішної людини.

Попри те, що підприємство «ENERGOHOME» працює на волинському ринку лише рік «з хвостиком» - команда активно розвивається і вже має низку успішних проектів. Перший не зміг упустити нагоди і не поспілкуватись з новаторами ринку альтернативних технологій – засновником підприємства Артемом Орловим і директором Володимиром Гуньком для постійної рубрики «Серед Перших».

Директор «ENERGOHOME» Володимир Гунько (ліворуч)
та засновник підприємства Артем Орлов (праворуч)

За словами фахівців, якщо більшість подібних фірм у напрямку енергозбереження обирають вузький профіль роботи, то вони пропонують комплексний підхід. Зокрема, «ENERGOHOME» не лише продає та встановлює сонячні панелі, геліоколектори, теплові насоси та інші опалювальні прилади, а й забезпечує повний енергоаудит, монтаж систем опалення, електроустаткування і навіть пропонує ремонт приміщень та встановлення технології «розумний дім»

Теплові панелі та системи контролю за опалювальними системами

«Досить часто зустрічаються вузькопрофільні спеціалісти. Це реальні фахівці, які працюють лише в якомусь одному своєму напрямку. А коли людина звертається до нас – вона отримує цілий комплекс послуг. Вона вже не буде шукати інших людей, щоб з'ясувати чи витримають електромережі потужність сонячної станції і хто їй встановить додатково лічильник.

Бо часто ремонт робить одна бригада, опалення інша, треті – заводять електрику і немає відповідального. У нас все трохи не так: якщо людина звертається до нас за сонячними електростанціями то ми не лише продаємо панелі, а й можемо змонтувати, і розвести всю електрику по будинку», – розповідає директор «ENERGOHOME» Володимир Гунько.

Директор – Володимир Гунько

Таким чином, діяльність підприємства розділена на два напрямки. Це – надання послуг і продаж відповідного устаткування та приладів через інтернет-магазин energohome.com.

«Ми окремо надаємо послуги з підбору обладнання для встановлення сонячних електростанцій, геліосистем, теплових насосів, автономного вуличного освітлення і систем за технологією «розумний дім».

Елементи та обладнання технології «розумний дім»

Разом з тим, у нас ще є бригада «ремонт-монтаж». Фактично, у нас є все, що стосується енергоефективності від моменту, коли проектується і будується будинок, інструментів для облаштування сучасних технологій в будинках і навіть скоро з'явиться розумна електроніка, яку зараз дуже активно просувають на ринку. Це і «розумні» холодильники та пральні машинки майбутнього. Навіть розумні вазони у стилі хай-тек, які підказуватимуть вам на смартфон коли і що варто робити», – ділиться намірами власник підприємства Артем Орлов.

Засновник  «ENERGOHOME» – Артем Орлов

Керівник підприємства «ENERGOHOME» розповідає, що зараз в інтернеті можна придбати усе, що тільки заманеться. Тим паче на ринку дуже багато сонячних панелей, які завозяться з-за кордону контрабандою. Та далеко не всі прилади є ліцензовані і сертифіковані, що в подальшому призведе до неможливості підключення такого обладнання до різних державних програм та якісного сервісного обслуговування.

«Багато людей, дізнаються про основні принципи роботи та підбір обладнання сонячних станцій в інтернеті чи за порадами друзів. Але не завжди ця інформація є доцільною. Кожен об’єкт індивідуальний, і те, що ефективно для одного, не означає, що буде мати користь для іншого. Саме тому, я рекомендую довіритись професіоналам», – зауважує Володимир Гунько.

Сонячна панель

Наприклад, з прийняттям законодавства про альтернативні джерела енергії, аби застосувати «зелений тариф», власника сонячної панелі змусять показати усі документи на обладнання. Інакше – тариф «не світить».

«Тому ми продаємо ліцензовані системи, сонячні панелі та інвертори, теплові насоси, вуличне освітлення. Для монтажу необхідне спеціальне кріплення, яке повинно бути сертифіковане, аби системи витримували необхідне навантаження, а також інше обладнання. У нас не так, що ми продаємо білий або чорний хліб – тут кожна деталь важлива. Усе підбирається індивідуально. Панель може бути однієї марки, інвертор – іншої.

Обладнання для енергоефективних опалювальних систем

Сонячні станції однієї і тієї ж потужності можуть коштувати 9 тисяч доларів, а можуть 15 тисяч доларів. Усе залежить від побажань клієнта: німецькі панелі преміум класу чи бюджетний Китай, хтось хоче інвертор з моніторингом або ж встановити додатковий захист. Тут все варіюється в залежності від конкретного рішення і бюджету. І обирається оптимальний варіант», – пояснює Володимир Гунько.

Так, спеціалісти «ENERGOHOME» повністю складають план кожного проекту і прораховують ціну.

Вона враховує багато факторів: де знаходиться об'єкт відносно сонця, геолокація можливість підключення до мережі і т.д.. Після того, як спеціалісти оглядають об’єкт, складають пропозицію, в якій повністю описують специфікацію обладнання, вартість. Розробляється проект.

Це не означає що ми продаємо тільки тепловий насос на опалення – ми продаємо клієнту рішення!

«Якщо ми говоримо про сонячну станцію і про «зелений тариф», то ми рахуємо скільки грошей людина вкладає і скільки буде приносити прибутку та сонячна станція, за який час це окупиться. Наш юрист допомагає підготувати договір та документи по «зеленому тарифу», і від цього вже виходить загальна ціна. Це так само стосується і геліосистем, і всіх інших видів послуг.

Якщо клієнт має приватний будинок на півтора поверхи, звертається в «ENERGOHOME» і замовляє альтернативне опалення, то це не означає що ми продаємо тільки тепловий насос на опалення – ми продаємо клієнту рішення», – уточнює Володимир Гунько.

Прописуючи кошторис на тепловий насос, спеціалісти паралельно прораховують вартість електричного опалення, враховують споживання, ККД і т.д. Важливо також врахувати і чи розташування сонця забезпечить постачання енергією, адже її може не вистачати на електричне опалення. Тому «ENERGOHOME» дає клієнту в комплексі різні варіанти рішень і допомагає обрати найбільш вигідний. 

Читайте також: У ЖК «Сіріус» розпочали монтаж вікон за особливою технологією

Будь-яке енергозбереження починається з вирахування тепловтрат.

«Земля має свою енергію і за кожен метр вглибину земля має якихось 50 Вт потужності. Для отримання цієї енергії буриться свердловина і опускається зонд, який збирає всю енергію і подає її на тепловий насос. Такі системи заміняють до 70% витрат на опалення.  

Якщо мороз вдарить -20С, може виникнути потреба трішки догрівати воду. Але в розрізі опалювального сезону ці витрати значно зменшується у порівнянні з централізованим опаленням чи газом», – переконаний власник «ENERGOHOME».

В розрізі опалювального сезону ці витрати значно зменшується у порівнянні з централізованим опаленням чи газом

Експерти відзначають, що на Волині болотиста місцевість і піддатливі грунти, тому така технологія є для волинян оптимально вигідною та досить доступною. Щоправда, обладнання коштує досить недешево.

Прилади моніторингу та керування системами опалення

«Ми проводимо розрахунки в розрізі років. Теплові насоси перетворюють 1 кВт електричної енергії у 3-5 кВт такої, а геотермальні – на 5-7 кВт. Тому їхній коефіцієнт корисної дії дуже високий. Якщо врахувати скільки необхідно витратити на опалення будинку на 200 м.кв газом протягом 7-9 років, то ви за той час окупили б собівартість теплового насоса. Єдиний нюанс, що це обладнання треба купити відразу», – зауважує Артем Орлов.

Загалом, найкращий варіант планувати встановлення альтернативних систем опалення та енергопостачання ще на початку проектування будинку.

Прилади сучасних систем контролю «розумний дім»

Зокрема, важливо правильно розташувати опалення, прокласти електричні комунікації, визначити де будуть стояти радіатори, де стоятиме тепловий насос, яка потужність потрібна, і лише потім – підбирається сонячна станція.

«ENERGOHOME» – життя має бути комфортним!

«Я скажу що у нас було багато клієнтів, які дуже хотіли сонячні панелі. Але у багатьох випадках – будинки з великими дахами, різних геометричних форм, з гострими кутами і щоглами і немає місця, для розміщення обладнання.

Тому дуже важливо запланувати цей момент – де будуть встановлені самі сонячні панелі.  Для цього при проектуванні будинку варто передбачити, аби один бік даху сходив на південь. Завдяки цьому ми отримаємо максимальний виробіток від сонячних панелей», – наголосив власник «ENERGOHOME».

Геліосистеми, теплові насоси і сонячні панелі мають термін експлуатації більше 25 років

Такі альтернативні системи енергозабезпечення та опалення будинку дозволяють витрачати мінімум часу на їхнє обслуговування. За словами спеціалістів «ENERGOHOME», загалом геліосистеми, теплові насоси і сонячні панелі мають термін експлуатації більше 25 років. Гарантійний термін на обладнання трішки менший, але в середньому більше 25 років ці системи служать без збоїв. Якщо ми говоримо про сонячні панелі, то за п'ять років вони можуть послабити свою роботу на 2%, за 10 – на 5%.

Сонячна панель

«Тут немає потреби щось змінювати в подальшому можна буде вийняти панель і поміняти, як картридж у приставці. Ми працюємо з німецькими виробниками геліосистем, де якість дуже висока. У нас не виникає потреби кожен рік щось замінювати. Від цього і наш основний меседж – життя має бути комфортним», – переконує Артем Орлов.

Ми шукаємо нових, надійних партнерів, бо нові партнери – це завжди новий досвід

Варто зауважити, що саме фахівці «ENERGOHOME» стали виконавцями проекту освітлення алеї у Центральному парку імені Лесі Українки.

Гірлянду «Метеоритний дощ» вони змонтували на замовлення Ігоря Швеця. Хлопці відзначають, що це був для них хороший досвід, виконати такий оригінальний, технологічний проект.

Сьогодні на «ENERGOHOME» працюють і ремонтно-будівельні бригади, які ведуть більше 10 проектів. Фахові будівельники не лише активно роблять ремонти у новобудовах, а й модернізують існуючі квартири та будинки.  Бригади повністю укомплектовані новим інструментом та уніформою, тому ви їх точно ні з ким не сплутаєте.

«Ми несемо відповідальність і даємо гарантію. Ми пропонуємо ринкові ціни, рахуємо за квадратний метр по сучасній європейській технології. Ми не пишемо кошторисів на 15 листків, де грунтування 100 квадратів, а фарбування – 50 квадратів. Усе входить в квадратний метр і замовник розуміє, що передбачено усе. З кожним з замовників ми підписуємо угоду і обумовлюємо дедлайни, за які відповідаємо», – переконує Артем Орлов.

Ми несемо відповідальність і даємо гарантію.

За словами керівництва «ENERGOHOME», через останні події в країні і загалом ситуацію з роботою, дуже багато людей повиїжджали на заробітки за кордон у Польщу, Литву, Чехію.

«Тому в Україні залишилося дуже мало крутих, класних спеціалістів з будівельних робітничих професій. Тому ми, якщо зловили хорошого фахівця, намагаємося його втримувати.

До роботи у ремонтно-будівельних бригадах ми залучаємо людей, які мають хороший досвід роботи у Швеції, Німеччині, Польщі. Вони добре розуміють, що таке клієнт і як з ним взагалі треба працювати, дотримуються дисципліни, порядні і мають культуру ведення роботи об'єктів.

Свого часу, аби знайти одного чи двох високопрофесійних плиточників, нам довелось перебрати майже півсотні людей», – зауважує власник «ENERGOHOME».

Тому, керівництво забезпечує своїх працівників достойною заробітною платою і намагається зацікавити їх кількістю об'єктів та перспективами, які відкриває реалізація нових сучасних проектів.

«Цей рік у нас носить символічну назву – рік партнерства. Ми молоді і стараємося залучати нових людей по всіх напрямках, в яких ми є спеціалістами. Ми шукаємо нових, надійних партнерів, бо нові партнери – це завжди новий досвід та нові можливості», – резюмує директор «ENERGOHOME» Володимир Гунько.

До речі, якщо ви зацікавилися сучасними технологіями «розумний дім», сонячними колекторами та геотермальними системами опалення, відвідайте виставковий центр «ENERGOHOME», який знаходиться за адресою: м.Луцьк, вул. Шопена 22, 1-й поверх.

Тел. (095) 24 28 444

Більше цікавих рішень – на сайті energohome.com.

Вхід у виставковий центр «EnergoHome»

 

Арболітові-блоки – екологічні та енергоефективні будматеріали з тирси і цементу

 

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото – надані командою «ENERGOHOME».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанину, який побив та пограбував чоловіка, дали більше 8 років за ґратами
Наступна новина Поліція розшукує 17-річну волинянку
Останні новини
Схожі новини