Спалювали суху траву. На Волині рятувальники загасили чотири пожежі

Спалювали суху траву. На Волині рятувальники  загасили чотири пожежі
Фото ілюстративне ДСНС України у Волинській області

Волинські рятувальники 12-го квітня загасили чотири пожежі в екосистемах. Горіла суха трава в смт Маневичі, Любомлі а також у селах Липини й Сапогове.

Усі пожежі спричинені необережним поводженням з вогнем, фактично – зумисними підпалами сухої рослинності на відкритих територіях, – повідомили у пресслужбі ДСНС України у Волинській області. 

У селі Липини Луцького району горіння сухої трави й очерету охопило площу 3 гектари. Пожежу ліквідували рятувальники 1 ДПРЧ Луцька у складі двох відділень.

А в селі Сапогове Луцького району пожежу сухої трави на площі 2 гектари приборкали рятувальники 6 ДПРЧ міста Ківерці.

Крім того, в смт Маневичі на вулиці Комарова рятувальники ліквідували пожежу на площі 0,2 га, а в Любомлі на вулиці Цегельній – на площі 0,4 га.

Нагадуємо, випалювання сухої рослинності передбачає суттєві штрафи (від 3060 до 6120 грн – для громадян, від 15 300 грн до 21 420 грн – для посадових осіб), а в умовах воєнного стану такі дії трактуються як диверсія.

Читати також: На Волині за кілька днів вигоріло понад 1000 га площі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині вже понад 160 добровольців приєднались до допомоги рятувальникам
Наступна новина Через російську агресію в Україні загинула 191 дитина
Останні новини
Схожі новини