Спеціальний бокс і медичні маски. Чи готові у Волинській інфекційній лікарні до спалаху коронавірусу

Спеціальний бокс і медичні маски. Чи готові у Волинській інфекційній лікарні до спалаху коронавірусу
Бокс в інфекційній лікарні

У Волинській обласній інфекційній лікарні кажуть, що готові до госпіталізації пацієнтів з підозрою на коронавірус: мають відповідний ізолятор та забезпечені масками.

Про це повідомила медична директорка закладу Любов Серба. Лікарка розповіла про спеціальні бокси на випадок епідемії, інформує Суспільне.

«Область готова. На випадок ускладнення епідситуації з будь-якого інфекційного захворювання обласна інфекційна лікарня має відповідний ізолятор. В ізоляторі маємо так звані мельцеровські бокси, які передбачають спеціальне їх розміщення. Місць у таких боксах є 10. Після ремонту обладнані відповідно до вимог санітарно-будівельних з проточно-витічною вентиляцією, з окремим входом, окремим виходом», – зазначила Любов Серба.

Частково захистити від вірусів та бактерій може медична маска, каже завідувачка луцької аптеки №114 Наталія Кацаман. Розповідає, що нині у продажу є два види масок: одноразові неткані за 1 гривню та багаторазові марлеві, які в аптеці коштують 8 грн 89 коп. Зі її слів, останні 2 тижні маски обох видів купують частіше.

«Тришарові маски більше користуються попитом. Вони мають 98 % захисту від бактерій. Зараз більше стало продаватися. У грудні десь 200 штук ми реалізували. А в цьому місяці буквально за день, вчора, ми 50 штук реалізували, сьогодні ще буде прихід», – розповіла Наталія Кацаман.

В інфекційній лікарні маски з клапаном потрібно доукомплектувати, каже медична директорка Любов Серба.

«Маски кількашарові, маски з захисними екранами – такі в нас є. З клапанами треба ще їх забезпечити. Це десь біля 40-50 таких масок є. А скільки ще потрібно приблизно? До 100 штук написали таких комплектацій.

У Китаї, де нині щодня фіксують нові випадки захворювання на коронавірус, в метро та громадських місцях люди користуються медичними масками, розповіла лучанка Яна Рамська, яка протягом трьох років живе в одній із китайських провінцій.

«Ми живемо в місті Куньмін – це провінція Юнань, це південний захід Китаю. Тут, за офіційною статистикою, є 55 підтверджених випадків захворювання коронавірусом. Померлих, на щастя, немає. В місті Куньмін, воно мільйонник, працює транспорт, працює аеропорт. Громадський транспорт працює в режимі канікул, бо ще триває китайський Новий рік. У метро можна заходити тільки в масках. Міряють температуру скрізь: в аеропортах, при вході і виході з метро», – каже Яня Рамська.

Нині в обласній інфекційні лікарні лікується понад сотня пацієнтів. Це — пацієнти із діагнозом ГРВІ, 80 % – діти. Серед них є ті, хто має підтверджений діагноз «грип».

Нагадаємо, згідно з рейтингом Global Health Security Index, готовність України боротися з епідеміями визначили як «нижче середнього» (38 балів зі 100).

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку запрацював сервіс єМалятко. Де і які послуги надають
Наступна новина В Україні закодують ще 10 каналів
Останні новини
Схожі новини