Співробітник поліції охорони заявив, що їх змушують купувати «безкоштовну» форму

Співробітник поліції охорони заявив, що їх змушують купувати «безкоштовну» форму

Колишній співробітник Управління поліції охорони у Волинській області заявив, що під час роботи у відомстві його змушували самому собі купувати форму і платити за ту, яку видавали як безкоштовну. У свою чергу, в правоохоронних органах цю інформацію спростовують і кажуть, що людина не розібралася з відрахуваннями.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся пан Валентин (справжнє ім’я попросив не називати). Він розповідає, що працював у цій службі торік.

«Коли я йшов туди на роботу, то обіцяли повністю забезпечувати спецодягом, але спочатку дали в рази більшу форму. Коли я заніс в ательє, то її й не хотіли братися підшивати. Мусив сам купляти, бо без форми нас штрафували – не давали премію. А потім, коли здавав форму, яку нам давали, то ще гроші вираховували. Для прикладу, літня коштувала 1200 гривень, то 300 гривень вираховували», - розповідає чоловік.

Із цього приводу прес-секретар поліції охорони Ігор Проценко пояснив, що гроші, які відраховували - це оподаткування, яке передбачено законодавством України.

«Це не шарашкіна контора, а структурний підрозділ поліції, заради Бога, у нас немає такого, щоб позбавляти премії чи штрафувати за відсутність форми. Щодо 300 гривень, про які казав колишній працівник, то він просто не розібрався, адже це був податок на прибуток. У нас є працівники вільного найму, які виконують функції сторожа. Під час отримання форми відбувається відрахування податку на прибуток. І нічого надзвичайного тут немає. Втім, якщо це не працівник цивільної охорони, а поліцейський, то тоді він не обкладається податком на прибуток за отриману форму.

Щодо того, що хтось собі додатково купував форму, то це не забороняється. А загалом ми всім закуповуємо одяг й видаємо його. Якщо людина тільки приходить до нас працювати, то замовляємо спеціально під цю особу. Зауважу, що це не миттєвий процес, адже потрібно це робити через оголошення тендеру. На кожен одяг є свій термін придатності, зазвичай це не більше двох років. Щодо зимової куртки, то на них термін придатності 3 роки»,- розповів Ігор Проценко.

Та додає, що бувають випадки, коли форма зноситься завчасно, й тоді її списують.

«Для прикладу, охороняючи об’єкт, поліцейський приїжджає на виклик, а будинок огороджений високим парканом, його доводиться перелазити, і можуть порватися штани чи куртка. Якщо це не підлягає ремонту, то ми створюємо комісію, списуємо зіпсований одяг та видаємо працівнику новий», - запевняє посадовець.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Порошенко пропонує здійснити податкову амністію
Наступна новина У Запоріжжі священика вигнали з храму через проукраїнську позицію
Останні новини
Схожі новини